Zagreb, 31.07.2024 (novosti) - Dragan Primorac stigao na sjednicu predsjednistva HDZ-a gdje se ocekuje da bude potvrdjen kao predsjednicki kandidat stranke.foto Davor Kovacevicnovosti
Davor Kovačević
9.10.2024., 20:38
Kandidat za predsjednika

Primorac: U Hrvatskoj nema mjesta za četničke vojvode

Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Crnoj Gori na samitu Brdo-Brijuni izjavio da trojica tamošnjih dužnosnika ljetos nisu trebali biti proglašeni personama non grata u Hrvatskoj, reagirao je i Dragan Primorac, HDZ-ov kandidat za predsjednika.

Podsjetimo, krajem srpnja, mjesec dana nakon što je parlament u Crnoj Gori, bez sudjelovanja opozicije, izglasao Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen, hrvatske su vlasti politički odgovorile. Tri crnogorska dužnosnika, koja pripadaju prosrpskom bloku, predsjednik Skupštine Andrija Mandić, potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić te zastupnik Milan Knežević, proglašena su nepoželjnima u Hrvatskoj.

Mandić, Bečić i Knežević, od kojih su bar dvojica doista notorni srpski nacionalisti, a sada su persone non grata u Hrvatskoj "zbog sustavnog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Hrvatske u unutarnje političke svrhe". Posebno se ističe Mandić, čelnik prosrpske i proruske desnice te četnički vojvoda.

- Poželjeti dobrodošlicu u Hrvatsku četničkom vojvodi je apsolutno dno. U Hrvatskoj kada postanem predsjednik četničkim vojvodama neće biti mjesta, a svi oni koji smatraju da oni trebaju biti u Hrvatskoj neka glasaju za Zorana Milanovića - poručio je u srijedu Primorac koji je sudjelovao na obilježavanju 29. godišnjice pogibije general-bojnika Andrije Matijaša Pauka u Marini.