Zagreb, 07.10.2024. - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih tradicionalno je nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u povodu Svjetskog dana učitelja. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 513 najuspješnijih u školskoj godini 2023./2024. koji su nagrađeni novčanim iznosom od 1.327 eura bruto. Prigodni govor održao je ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs Na fotografiji jedne od dobitnica. foto HINA /Zvonimir KUHTIĆ/ kuzo
HINA /Zvonimir KUHTIĆ/ kuzo
7.10.2024., 18:51
NAJUSPJEŠNIJI OBRAZOVNI DJELATNICI

Nagrađeno 513 učitelja i nastavnika, među njima su i brojni Osječani

U povodu Svjetskog dana učitelja Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih nagradilo je 513 najuspješnijih obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2023./2024. Njima pripada novčana nagrada od 1327 eura. "Danas vam želim zahvaliti za sve što činite, za svaki trenutak posvećenosti, svaku riječ potpore, svaki napor koji ulažete u našu zajedničku budućnost. Svima vama koji ste odabrali tako častan i jedinstven poziv želim sretan Svjetski dan učitelja uz obilje zdravlja i osobnog zadovoljstva. Neka vas u vašem radu prate uspjesi i radost", istaknuo je u ponedjeljak ministar Radovan Fuchs na svečanosti u Zagrebu.

Brojni su dobitnici nagrada iz osječkih osnovnih i srednjih škola. Tako su, kada je riječ o djelatnicima osnovnih škola, iz Osijeka na popisu nagrađenih Mirko Andrić iz OŠ Retfala, Irena Bando i Katarina Ćorković Matančić iz OŠ Jagode Truhelke, Zvonimir Čeč, Antonija Kojundžić i Kristina Vučić iz OŠ Ivana Filipovića, Stanislava Kuharski i Ivana Zakanji iz OŠ Franje Krežme, Brankica Majdiš iz OŠ Mladost, Sandra Marijanović iz OŠ Frana Krste Frankopana, Ljiljana Štanfelj iz OŠ "Dobriša Cesarić" te Ivana Vezjak iz OŠ "August Šenoa". Nagrađene su i Doroteja Domjanović te Diana Dorkić iz Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u Republici Hrvatskoj.

Kada je riječ o srednjim školama iz Osijeka, nagradu su dobili: Sanja Arambašić, Lidija Bilbija i Sanda Duk Pritišanac iz Ekonomske i upravne škole, Gabrijela Baraban i Ana-Marija Čuljak iz Ugostiteljsko-turističke, Karolina Brleković, Danijela Ivanović-Ižaković i Anica Leventić iz Elektrotehničke i prometne škole, Mia Dodig, Ivana Mlinarić i Margareta Trconić iz Graditeljsko-geodetske škole, Irena Ostrički iz Poljoprivredne i veterinarske škole, Alta Pavin Banović iz Medicinske škole, Gordana Popović iz Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića te Ella Rakovac Bekeš i Ivana Štiglec iz I. gimnazije Osijek. Velik je broj nagrada otišao u Glazbenu školu Franje Kuhača, a nagrađene su Sunčana Bašić, Josipa Erhardt, Valerija Fischbach, Andreja Gribl, Tihana Ivanković i Tomislava Karačić Šoljić.