02.09.2022., Zagreb - U sjedistu stranke odrzana je konferencija za medije HNS-a povodom predstavljanja stranackih mjera za ocuvanje standarda gradjana i pomoc gospodarstvu. O mjerama su govorili predsjednik HNS-a Stjepan Curaj; saborski zastupnik HNS-a Predrag Stromar i koordinator HNS-ovog Odbora za gospodarstvo Ivan Herak. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
PIXSELL
6.10.2024., 21:36
PRIMORCU POTPORA NARODNJAKA

HNS bira novo vodstvo

Hrvatska narodna stranka (HNS), koja u Saboru ima jednog zastupnika, priprema se za stranačke izbore na kojima će birati novo vodstvo stranke. Usvojeni su svi potrebni akti za 18. sabor HNS-a, koji će se održati u subotu, 26. listopada, kad će se birati novo vodstvo stranke, koje će preuzeti odgovornost za daljnji razvoj i jačanje stranke na političkoj sceni Hrvatske, priopćio je u nedjelju HNS.

Dodaju da je Središnji odbor na sjednici održanoj u subotu donio važne odluke koje definiraju smjer stranke u idućem razdoblju te je dao podršku kandidatu za predsjednika Republike Draganu Primorcu. Izglasan je i moderniji Pravilnik o ustroju i radu Mladih HNS-a, koji je, kažu, prilagođen potrebama i izazovima s kojima se mladi suočavaju. "Ovaj korak pokazuje snažnu opredijeljenost HNS-a za ulaganje u mlade generacije, koje će igrati ključnu ulogu u budućnosti stranke", istaknuli su iz HNS-a. Pri tome su naglasili kako HNS nastavlja svoj put modernizacije i prilagodbe potrebama hrvatskog društva, ostajući dosljedan svojim temeljnim vrijednostima.

Nakon što se Stjepan Čuraj, koji je na čelu HNS-a bio od 2020. godine, povukao s funkcije predsjednika zbog osobnih razloga, stranku do izbornog sabora kao v.d. predsjednika vodi Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica.