Osijek, 21. 09. 2023, Baksis, napojnica, tringelt. Racun i ostavljen baksis. Euri, kovanice. Slobodnjak, ilustracija.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
1.10.2024., 20:15
ODUZETA NAGRADA U IGRI “BEZ RAČUNA SE NE RAČUNA”

Skupljao račune preko interneta

Porezna uprava uskratila je nagradu natjecatelju koji je skupljao bodove protivno pravilniku u nagradnoj igri "Bez računa se ne računa" te je ujedno najavila da će razmotriti mogućnost pokretanja postupaka protiv sudionika koji su različitim manipulacijama pokušali ostvariti nagradu.

Porezna uprava provela je dodatne kontrole regularnosti skupljanja bodova za dobitnike 1. kola nagradnog natjecanja te je povjerenstvo uskratilo nagradu natjecatelju za kojeg se naknadno uspostavilo da je skupljao bodove, odnosno račune protivno pravilima. Riječ je o Andreju Stevenu Horvatu, prvoplasiranom dobitniku za srpanj, koji je trebao osvojiti pet tisuća eura, za što je priložio 2858 računa, a inače je vlasnik tvrtke Geld Data iz Zagreba koja se, među ostalim, bavi i obradom podataka i dokumentacije vezane uz nagradne igre i natječaje. Pobjednik prvog kola kaže, pak, da je račune skupljao na sve "dopuštene načine", odnosno preko Whatsapp grupa od konobara diljem Hrvatske. Kako je prvo kolo nagradne igre počelo 8. srpnja, odnosno trajalo je manje od mjesec dana, što znači da je Horvat dnevno skupio više od 120 računa. Porezna je uprava nakon kontrole regularnosti objavila ispravljeni poredak dobitnika 1. kola nagradnog natjecanja.