02.08.2018., Osijek - Gubitak stanovnistva je mozda najveci hrvatski problem, niska stopa nataliteta te veliko iseljavanje posebno su izrazeni u Slavoniji. Katastroficari tvrde da je Osijek pust i da u njemu zivi svega 70 tisuca stanovnika zbog toga sto je veliki broj osoba iselilo u potrazi za bilo kakvim ili bolje placenim poslom. Iako je sigurno da su to netocni podaci, istina je da su osjecke ulice prazne, terase kafica takodjer a sve teze je naici na vedro lice sugradjana. Trg Ante Starcevica.Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
PIXSELL
30.9.2024., 10:58
10-godišnji zakup

Državne nekretnine: Natječaj za zakup 31 poslovnog prostora u 12 gradova, u Osijeku na atraktivnim lokacijama u strogom centru grada

Državne nekretnine objavile su u ponedjeljak novi javni poziv za zakup poslovnih prostora u državnom vlasništvu, osmi po redu, putem kojega u 10-godišnji zakup nude 31 poslovni prostor u 12 gradova.

Na novom natječaju u Zagrebu se u zakup nudi 15 poslovnih prostora, dok je preostalih 16 ponuđeno u Karlovcu, Petrinji, Osijeku i Iloku, zatim na Cresu te duž obale počevši od Mošćeničke Drage, Novog Vinodolskog i Rijeke pa do Zadra, Šibenika i Splita.

U Zagrebu su najatraktivniji prostori nulte zone koji se daju u zakup u Gajevoj 6, površine 44,22 četvorna metra s početnom mjesečnom zakupninom od 1.136,45 eura te tri poslovna prostora u Prolazu sestara Baković. Ti prostori u prolazu poznatom i kao Miškecov prolaz sastoje se od uličnog dijela u prizemlju i donjeg podrumskog prostora koji je stubištem spojen s gornjim. Površine su 27, 36 i 78 četvornih metara s početnim mjesečnim zakupninama od 353,05 eura, 461,21 eura i 813,64 eura.

U ponudi za zakup su i dva prostora nedaleko Trga žrtava fašizma i Meštrovićeva paviljona površine 40-ak četvornih metara, a daju se u zakup u Zvonimirovoj 6 i ulici kneza Višeslava 2 s početnom mjesečnom zakupninom od 451,54 eura i 457,80 eura, navode iz Dravnih nekretnina.

Prostori u strogom centru grada mogu se zakupiti i u Osijeku, veći prostor površine je oko 180 četvornih metara u Kapucinskoj 40, u prolazu između Kapucinske i Šamačke ulice. Manji osječki prostor za zakup površine je 48 četvornih metara i smješten je na samom Trgu Ivana Pavla II, uz osječku konkatedralu.

Iz Državnih nekretnina ističu da se na listi za zakup našao se i jedan poslovni prostor s punim potencijalom, posebno za ljeto 2025. Naime, riječ je o objektu smještenom na plaži Sveti Ivan u mjestu Mošenička Draga. Prostor je u suvlasništvu RH, Grada Zagreba i Općine Mošćenička Draga, a sastoji se od dvije unutarnje prostorije i prostrane ljetne terase. Početna mjesečna zakupnina za sudjelovanje na natječaju za zakup te poslovne lokacije ukupne površine zatvorenog i otvorenog dijela nešto manje od 200 četvornih metara iznosi 1.403,62 eura.

Na javnom natječaju mogu sudjelovati pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću. Sve ponuđene prostore Državne nekretnine daju u zakup u viđenom stanju.  Ponuditelji mogu osobno ili poštom dostaviti ponude na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb, a rok za njihovu dostavu isteći će u podne 25. listopada 2024., kada će od 13.30 sati biti održano javno otvaranje svih pravovremeno pristiglih ponuda.