Zagreb, 19.09.2024. - Izjava za medije Dragana Primorca. Na fotografiji Dragan Primorac. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINI?/ lsd
Hina
24.9.2024., 20:47
O UHIĆENJIMA HDZ-ovih DUŽNOSNIKA

“Gadi mi se svaka osoba povezana s korupcijom”

Predsjednički kandidat Dragan Primorac vrlo rijetko se u svojoj predizbornoj kampanji izjašnjava o političkim aktualnostima, ali u utorak je učinio iznimku i kratko je komentirao posljednja uhićenja HDZ-ovih dužnosnika. Doduše, nije odgovorio na pitanje koje su mu novinari postavili, o tome "može li se posumnjati da su HDZ-ovci znali što im se sprema".

“Gadi mi se svaka osoba u Hrvatskoj koja je povezana s korupcijom, početak i kraj. Svaka osoba kojoj se to dokaže mora biti osuđena sukladno s hrvatskim zakonima. Kao sljedeći predsjednik predložit ću promjene ZKP-a da više nikome ne pada na pamet tako nešto činiti jer će se znati da proces više neće trajati jako dugo i da će sve biti obuhvaćeno. Ponavljam, gadi mi se to i stat ćemo tome na kraj. Hrvatska će se obračunati s tim jednom za sva vremena", izjavio je Primorac.

Međutim, predsjednik Republike ne spada među ovlaštene predlagatelje zakona. U slučaju izborne pobjede Primorac bi morao nagovoriti nekog zastupnika parlamentarne većine ili oporbe da u svoje ime pošalje u proceduru njegov prijedlog izmjena ZKP-a. Mogao bi to za predsjednika Primorca napraviti i zastupnički klub, recimo, HDZ-a, čiji je on kandidat, ili pak sama Vlada.