Osijek, 21. 09. 2024., Keršovanijeva 2a, Josip Škoriċ; privoðenje; USKOK; 12:35SNIMIO BRUNO JOBST

Privođenje Josipa Škoriċa

BRUNO JOBST
22.9.2024., 00:30
ISPITIVANJE U USKOKU

Škorić osumnjičen da je primio mito za namještanje milijunskih poslova

U subotu uhićen bivši čelnik Hrvatskih cesta (HC) Josip Škorić osumnjičen je, prema neslužbenim informacijama, da je namještao poslove vrijedne 10 milijuna eura svom rođaku, predsjedniku uprave Osijek Koteksa i direktorici osječke tvrtke Structivo koji su ga podmitili.

Prema neslužbenim informacijama Škorić je suosumnjičenima dao poslove na rekonstrukciji državne ceste 51 od Baćinog Dola do Rešetara te postavljanje bukobrana na osječkoj obilaznici. Zauzvrat su mu navodno omogućili obnovu obiteljske kuće u Osijeku, a na trajno korištenje dobio je i luksuzni audi.

Osijek, 21. 09. 2024., Keršovanijeva 2a, Josip Škoriċ; privoðenje; USKOK; 12:35SNIMIO BRUNO JOBST
GOSPODARSKI KRIMINAL

U akciji USKOK-a uhićeni Josip Škorić, Zoran Škorić i Sanda Bajtl

Uhićenima su tijekom dana pretraženi domovi i druge prostrije na području Zagreba, Osijeka i Vukovara, a oni su prevezeni na ispitivanje u zagrebačko sjedište Uskoka.

Zatraže li za uhićene istražni zatvor o tome će, najvjerojatnije u nedjelju, odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Nakon ispitivanja u Uskoku odvjetnik Zorana Škorića, Darko Maržić, novinarima je potvrdio da njegova branjenika terete za davanje mita. Kazao je da nije odgovarao na pitanja tužiteljstva, ali je iznio obranu, a nakon ispitivanja je odveden u policijski pritvor na zagrebačkim Oranicama.

14.02.2024., Sibenik - Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butkovic na svecanostii potpisivanja ugovora za projekt ?Rekonstrukcija raskrizja drzavne ceste DC8 i Ulice V. Skorpika u Sibeniku ? cvoriste Mandalina?. Potpisivanju su prisustvovali Josip Skoric, Oleg Butkovic, Marko Jelic, Zeljko Buric i Marko Saradjen. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Oboje rade u Hrvatskim cestama

Milijunska imovina Josipa Škorića i supruge. U Osijeku imaju pet stanova, kuću i dionice

Policija i Uskok tek su kratko u jutarnjim satima, ne navodeći identitete, potvrdili da su zbog sumnje u koruptivna kaznena djela, uhitili više osoba u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru te da provode tzv. hitne dokazne radnje.

U policiji su kazali da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene kazneno prijaviti Uskoku i predati pritvorskom nadzorniku.

Uskok je izvijestio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju, odnosno hoće li protiv njih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor, o čemu će, kako ističu, pravodobno obavijestiti javnost.