Osijek, 21.9 2024. - USKOK ispred kuće Josipa Škorića
21.9.2024., 09:33
GOSPODARSKI KRIMINAL

U akciji USKOK-a uhićeni Josip Škorić, donedavni čelnik Hrvatskih cesta, Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa, i Sandra Bajtl, direktorica tvrtke Structivo d.o.o.

U velikoj akciji USKOK-a i policije provodi se kriminalističko istraživanje nad više osoba iz područja gospodarskog kriminaliteta, a u tijeku su pretrage na području Zagreba, Osijeka i Vukovara, priopćeno je  je u subotu ujutro iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Kako doznajemo, riječ je o Josipu Škoriću, dogogodišnjem predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta koji je krajem kolovoza podnio ostavku na tu funkciju i naveo da su razlozi ostavke "osobne naravi".

JOSIP SKORIC, svibanj/lipanj 2020.

Josip Škorić

ustupljena fotografija

Navodno je uhićen u sklopu istrage oko malverzacija u toj državnoj tvrtki. Među uhićenima je i njegov rođak, predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić.

Osijek, 25. 08. 2023, Otvorenje podvoznajaka na Cepinskoj, Ulica Leopolda Bogdana Mandica. Zoran Skoric, direktor Osijek-Koteksa.snimio GOJKO MITIĆ

Zoran Škorić

GOJKO MITIĆ

MARKO TADIĆ: OVO SE NE SMIJE ODRAZITI NA POSLOVANJE OSIJEK-KOTEKSA

Vezano uz situaciju u kojoj je došlo do uhićenja Zorana Škorića, predsjednika Uprave Osijek-Koteksta, Marko Tadić, član Uprave Osijek-Koteksa izjavio je za naš list kako je tvrtka iznenađena. "Nastojimo i mi dobiti što cjelovitiju informaciju. No ovaj događaj ne smije se odraziti na operativne aktivnosti Osijek-Koteksa. I neće jer mi smo velika tvrtka, dobro smo operativno organizirani", rekao nam je Tadić. Jedan od trenutačno najvećih angažmana Osijek-Koteksa su radovi na autocesti Slavonika, a dovršetku posljednje dionice od Belog Manastira do mađarske granice. D.Kuštro

Prema neslužbenim informacijama, među uhićenima je i Sandra Bajtl koja je veći dio svoje karijere provela u osječkoj tvrtki Werkos, a trenutno je direktorica tvrtke Structivo d.o.o.  Također, neslužbeno doznajemo da bi uhićenja mogla biti povezana i s postavljanjem rasvjete na Pelješkom mostu te radovima na osječkoj obilaznici.

Sandra Bajtl

Sandra Bajtl

Linkedin

Ne otkrivajući identitete Uskok je izvijestio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje po njihovu nalogu provodi PNUSKOK.

Navedene radnje provode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela, priopćio je Uskok.

U policiji kažu da više osoba sumnjiče zbog počinjenja kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navodi policija.

Uskok dodaje da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju, odnosno hoće li protiv njih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor, o čemu će, kako ističu, pravodobno obavijestiti javnost.