Osijek, 06. 11. 2020, Ribarska ulica 2. Glamour, zlatarska i trgovacka djelatnost. Pljacka u zlatarnici Glamour. plljackas je odmah uhicen. Djelatnica koja je bila u radnji bila je vezana lancem, vatrogasci su je oslobodili. Policija, vatrogasci, hitna. Ocevid u tijeku...snimio GOJKO MITIC
GOJKO MITIC
18.9.2024., 19:21
NACIONALNI DAN PROTIV NASILJA

Reci 'Ne' nasilju: Ove godine ubijeno 5 žena

Uz poruku "Reci 'Ne' nasilju" u Čakovcu je obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Istaknuto je da je u Hrvatskoj lani ubijeno 13 žena, a ove godine do kolovoza njih pet. Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca Franciska Ćetković rekla je kako je svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj žrtva nekog oblika nasilja, pri čemu se Međimurska županija ne razlikuje od ostatka zemlje. "Nasilja ima mnogo vrsta, žene ga zbog straha ili ovisnosti o zlostavljaču ne prijavljuju, a u medije dospijevaju uglavnom ekstremni slučajevi", kazala je, naglasivši da društvo treba biti osjetljivo na sve oblike nasilja i pokazati nultu toleranciju. "Nekom od oblika nasilja svjedočimo svaki dan, od nasilja u obitelji preko društvenih mreža do mobinga na radnom mjestu, a žene su često u lošijem položaju", rekla je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

Psihologinja u Područnoj službi međimurskoj Obiteljskog centra Jelena Ptiček Perković istaknula je da se svi oblici nasilja trebaju prijaviti institucijama, od Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra do policije. “Nasilje ne mora biti samo fizičko nego i emocionalno, ekonomsko i spolno”, rekla je.