Osijek, 03. 01. 2024., Tvrdja, Dom tehnike, Zima u Domu tehnike, radionice, djeca, vrijeme skolskih praznika, djeca provode vrijeme konstruktivno, ucenje raznih vjestina, uporaba alata, radionica -1,2,3 D kreni, 3D modeliranjeSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
8.9.2024., 21:13
PORUKA PRAVOBRANITELJICE DJECI

Budite hrabri, znatiželjni i ne ustručavaju se reći svoje mišljenje

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević pozvala je djecu da u novoj školskoj godini budu otvorena ne samo za nova znanja, vještine i iskustva nego i za suradnju i miroljubivo rješavanje problema. "Roditelje, učitelje, nastavnike i sve nas odrasle koji se brinemo o djeci pozivam da školu (u)činimo sigurnim i poticajnim okruženjem za svako dijete, a ne mjestom povećanog stresa. Ne činimo pritisak na njih zbog ocjena, nego im pružimo podršku u oblikovanju njihove osobnosti, posebice kritičkog promišljanja, samopouzdanja i empatije", ističe. Djeci je zaželjela sretan povratak u škole te ju pozvala da budu hrabra i znatiželjna i ne ustručavaju se reći svoje mišljenje. Roditelje je pozvala da im pomognu da to prođe što bezbolnije i da posvete vrijeme razgovoru s njima. Potaknite ih na sudjelovanje u donošenju odluka koje se odnose na njihovo obrazovanje, naglašava Pirnat Dragičević.

Učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima preporučila je da pruže djeci vodstvo i podršku u svladavanju gradiva, a posebno osjećaj sigurnosti i prihvaćenosti. Ravnatelje je pozvala da potiču djecu u osiguravanju demokracije u školi, a na veću pozornost sve sudionike u prometu.