Zagreb, 03.09.2024. - Doalzak članova HDZ-a na sjednicu predsjedništva stranke. Na fotografiji Andrej Plenković.foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu
Hina
3.9.2024., 19:21
REAKCIJA NA PISANJE NACIONALA O KORIŠTENJU SLUŽBENIH VOZILA

HDZ: Zlonamjerno izjednačavanje i manipulacija

Premijer Andrej Plenković službenim policijskim plovilima za prijevoz na otoke koristi se nekoliko puta godišnje, a predsjednik Republike konstantno zlorabi vojne helikoptere te je izjednačavanje toga krajnje zlonamjerna manipulacija, naglašava HDZ u reakciji na pisanje tjednika Nacional. “Kada više ne zna kako braniti 348 letova vojnih helikoptera u nerazjašnjene svrhe, u kut stjerani (Zoran) Milanović vraća se starom receptu za bijeg od vlastite odgovornosti - baca u eter laži o drugima”, poručuje HDZ u reakciji objavljenoj na Facebooku. Resursi Ministarstva obrane nisu predviđeni da po Hrvatskoj voze dužnosnike, a kamoli za njihova privatna putovanja, naglašavaju. “To je svakome jasno, pa se sada, u nastojanju da se ‘operu’ Milanovićevi grijesi, putem tjednika Nacional očajnički pokušava u isti koš ubaciti i korištenje Vladinog aviona i policijskih plovila - koji su namijenjeni upravo za prijevoz dužnosnika! Pritom se i Milanović sam služi s oba od tih prijevoznih sredstava!” ističe HDZ.

Nacional, pozivajući se na visoki policijski izvor, piše da je premijer Plenković putovao više desetaka puta tijekom svojih premijerskih mandata na otoke Hvar i Brač koristeći se policijskim gliserom, točnije policijskim ophodnim plovilom koje se koristi za nadzor mora i granice.