Osijek, 24. 08. 2024, Opus Arena, SuperSport HNL 24/25. nogomet, Osijek - Rijeka. Kohorta.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
31.8.2024., 17:54
OBRAČUN unaprijed dogovoren

Na Gripama izbila tučnjava između Kohorte i Torcide, privedeno 15 Osječana

Splitska policija izvijestila je da je u subotu privedena  21 osoba zbog tučnjave navijača Hajduka i Osijeka, a jedna je osoba  zatražila liječničku pomoć.

Oko 13,25 zaprimljena je dojava o fizičkom sukobu navijačkih skupina na području Gripa u Splitu. Policijski službenici su vrlo brzo došli na mjesto događaja i prekinuli daljnji sukob, izvijestila je policija.

U službene prostorije policije za sada je doveden 21 osumnjičenik, od kojih je 15 s osječkog, a šest sa splitskog područja, rekli su Hini u splitskoj policiji.

Jedna osoba je zatražila liječničku pomoć, dodali su. Utvrđuju se sve okolnosti događaja, te je u tijeku kriminalistička istraga.

Policija se nakon provedenog kriminalističkog istraživanja oglasila priopćenjem.

"U odnosu na događaj narušavanja javnog reda i mira na splitskim Gripama nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja provedenog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 15 osoba s osječkog područja je uz pratnju policije prepraćeno do Osijeka, dok će pet osoba sa splitskog područja biti dovedeno na općinski prekršajni sud. Saznanja iz provedenog kriminalističkog istraživanja upućuju da je tučnjava bila unaprijed dogovorena", objavila je policija.