Zagreb, 21.03.2024 - Predsjednik SDP-a Peрa Grbin dao je izjave za medije. Na fotografiji logo SDP, u srediљnjici SDP-a na Iblerovom trgu.foto HINA/ Denis CERIЖ /dc
HINA/ Denis CERIĆ /dc
30.8.2024., 19:11
IZBORI U SDP-u

Mrsiću “prošla” kandidatura, Ploče bez čelnika

Statutarna komisija SDP-a dala je bivšem ministru rada Mirandu Mrsiću odobrenje za kandidaturu za predsjednika stranke, te se time pridružio Siniši Hajdašu Dončiću, Sanji Major, Mladenu Kešeru i Ranku Ostojiću u kandidaturi za nasljednika Peđe Grbina.

Mrsić se obratio tom stranačkom tijelu da ocijeni ima li uvjete za kandidaturu s obzirom na to da je na neko vrijeme napustio stranku, u vrijeme mandata Davora Bernardića, a Statutarna komisija protumačila je kako kumulativno posjeduje dovoljno članstva u stranci da bude kandidat. Potrebno je najmanje pet godina, naime.

Makarski gradonačelnik Zoran Paunović morat će, pak, pričekati da Izborna komisija objavi cjeloviti popis kandidatura, što se očekuje u subotu, a onda teče 72 sata za žalbe i prigovore. Paunoviću, naime, nedostaje samo mjesec dana da bi imao punih pet godina članstva, pa apelira da se to prizna jer, doista, ne čini veliku razliku.

Stranački izbori, koji se održavaju 14. rujna, itekako utječu na život SDP-ovaca, što pokazuje primjer gradonačelnika Ploča Miše Krstičevića, koji se natječe za članstvo u Predsjedništvu, a koji je odnedavno i saborski zastupnik, osim što je liječnik i kirurg u Splitu. On je odlučio okrenuti se nacionalnoj politici, te je preko društvenih mreža obavijestio javnost da nakon sedam godina volonterskog obnašanja funkcije gradonačelnika daje ostavku i odlazi u Sabor.