JOSIP SKORIC, svibanj/lipanj 2020.
ARHIVA
22.8.2024., 15:20
OSTAVKA OSJEČANINA NA ČELNOJ POZICIJI U HRVATSKIM CESTAMA

Škorić: Vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage

Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, u četvrtak je podnio ostavku na tu funkciju. Razlozi ostavke su osobne naravi. Prema informacijama iz Hrvatskih cesta, dok se ne odabere novi predsjednik Uprave, o poslovima HC-a brinut će se članovi Uprave Alen Leverić i Željana Šikić.

U pismu koje je poslao Skupštini Hrvatskih cesta, čiji je jedini član ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković, Josip Škorić je zatražio da ga se razriješi s mjesta predsjednika Uprave Hrvatskih cesta. "Slijedom danog mandata na raspolaganje na funkciju predsjednika Uprave društva Hrvatske ceste d.o.o., dostavljenog Naslovu (Skupština društva, op. a.) dana 28. svibnja 2024. godine te s obzirom na to da iz osobnih razloga nisam u mogućnosti dalje obavljati funkciju predsjednika Uprave, ovim putem podnosim ostavku na funkciju predsjednika Uprave društva Hrvatske ceste d.o.o. zaključno s današnjim danom te ujedno molim razrješenje s navedene funkcije s istim danom", stoji u dopisu koji je Škorić poslao Skupštini Hrvatskih cesta.

Škorić je Osječanin koji je godinama bio na čelu Hrvatskih cesta. U njegovu je mandatu, između ostaloga, sagrađen i otvoren Pelješki most, a riječ je o jednom od najbližih suradnika ministra Olega Butkovića. "Kad negdje provedeš toliko godina, onda svakako to nije laka odluka, no nikako nije ishitrena. Više puta sam proteklih godinu dana razgovarao na tu temu, a još u svibnju sam i službeno obavijestio ministra da namjeravam ići. Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli uime Vlade RH koji su unaprijedili život građanima, a neki od njih ostat će upisani u povijest. Tvrtka je posložena i stabilna. Pred Hrvatskim cestama su novi veliki projekti i vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage", rekao je Škorić o svojoj ostavci.

Ministar prometa Oleg Butković kazao je kako poštuje Škorićevu odluku. "Ne želim ulaziti u razloge jer je to njegova osobna odluka. Hrvatske ceste su, u periodu dok je on bio predsjednik Uprave, realizirale brojne projekte, među kojima je svakako najvažniji Pelješki most. Želim mu uspješan nastavak profesionalne karijere", poručio je ministar.

Dok Vlada ne predloži skupštini društva imenovanje novog predsjednika Uprave, Hrvatske ceste redovito će funkcionirati, s obzirom na to da društvo ima dva člana uprave koja ga zajedno zastupaju, ističu iz Ministarstva prometa.

Josip Škorić je diplomirani inženjer građevine, u Hrvatskim cestama je od 2005. godine, a predsjednik Uprave HC-a bio je od listopada 2017.