novosti...vinkovci...03.02.2020.opca zupanijska bolnica vinkovci; ravnatelj ozb vinkovci dr. krunoslav sporcic odrzao tiskovnu na kojoj je saopcio da su se dva radnika, po povratku iz kine, javila u bolnicu radi preventivnog testiranja na korona virus; uz ravnatelja ispred ulaza u ozb vinkovci tiskovnoj nazocila i glasnogovornica bolnice sonja marinkovic; foto Gordan Panić

dr. Krunoslav Šporčić

Gordan Panić
19.8.2024., 20:41
COVID-19 U SLAVONIJI

OŽB Vinkovci: Zasad bez potrebe za pojačanim mjerama

U vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici doznajemo kako u posljednje vrijeme nisu imali ozbiljnijih slučajeva pacijenata s COVID-19 i ne planiraju uvoditi mjere poput vukovarske bolnice, koja je prije nekoliko dana zbog povećanog broja pacijenata u Hitnoj internističkoj ambulanti koji se javljaju sa simptomima COVID-19 i povećanog broja hospitaliziranih pacijenata s dijagnozom te bolesti privremeno zabranila posjete pacijentima na bolničkom liječenju.

novosti...vinkovci...02.04.2020.korona virus; dvoriste opce zupanijska bolnice vinkovci; krunoslav sporcic, ravnatelj ozb vinkovci i kata kresic, ravnateljica zavoda za javno zdravstvo vukovarsko-srijemske zupanije odrzali tiskovnu uz stanje u ozb vinkovci gdje se nalazi 6 pozitivnih na covid-19; foto Gordan Panić
POVEĆAN BROJ OBOLJELIH OD COVID-a

Bez posjeta u vukovarskoj bolnici

Ravnatelj vinkovačke Opće županijske bolnice, dr. Krunoslav Šporčić, kaže kako nemaju dojava o ozbiljnijim slučajevima COVID-a, nego su to obično slučajevi koji se otkrivaju u pretragama druge bolesti, najčešće prehlade, zbog koje se oboljeli javio liječniku. "Svakodnevno pratimo situaciju i za sada nema razloga za uvođenje pojačanih mjera, ali to ne znači da se situacija neće promijeniti za nekoliko dana. Za sada nemamo slučajeva ozbiljnije kliničke slike i nije bilo potrebe za hospitalizacijom. Više ne obavljamo testiranje na COVID za sve pacijente koji nam se jave, nego samo za one u kojih liječnik sumnja da bi mogao biti koronavirus. Prema sadašnjoj situaciji, nema potrebe za provođenjem dodatnih mjera, pa ni zabrane posjeta hospitaliziranima, ali, ponavljam, pratimo situaciju i reagirat ćemo na svako moguće pogoršanje zdravstvene situacije na našem području. No za sada za tim nema potrebe", ponavlja dr. Krunoslav Šporčić.

Podsjetimo da je Nacionalna memorijalna bolnica "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru objavila kako će odluka o privremenoj zabrani posjeta vrijediti do opoziva.