novosti...vinkovci...02.04.2020.korona virus; dvoriste opce zupanijska bolnice vinkovci; krunoslav sporcic, ravnatelj ozb vinkovci i kata kresic, ravnateljica zavoda za javno zdravstvo vukovarsko-srijemske zupanije odrzali tiskovnu uz stanje u ozb vinkovci gdje se nalazi 6 pozitivnih na covid-19; foto Gordan Panić
Gordan Panić
16.8.2024., 15:27
POVEĆAN BROJ OBOLJELIH OD COVID-a

Bez posjeta u vukovarskoj bolnici

Nacionalna memorijalna bolnica "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru donijela je odluku o privremenoj zabrani posjeta stacioniranim pacijentima zbog povećanog broja oboljelih od COVID-a. Kako navode iz vukovarske bolnice, odluka je donesena zbog povećanog broja pacijenata u Hitnoj internističkoj ambulanti koji se javljaju sa simptomima COVID-19 i povećanog broja hospitaliziranih pacijenata s dijagnozom te bolesti. Odluka o privremenoj zabrani posjeta vrijedit će do opoziva, navode iz vukovarske bolnice.
Prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u tjednu od 5. do 11. kolovoza u sustav prijavljivanja zaraznih bolesti zaprimljeno je 865 prijava COVID-19. “Prema trenutno dostupnom izvještaju, u 32. kalendarskom tjednu zabilježena je jedna prijava smrtnog ishoda od COVID-19, koji je nastupio u tjednu prije”, navodi se u objavi HZJZ-a. Podsjetimo da su sredinom srpnja zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane COVID-om u splitskom KBC-u na nekim odjelima ograničeni posjeti.