Osijek, 11. 08. 2024., Kopika, ljeto 2024, kupanje, odbojka, osvježenje, Drava, voplinski valSNIMIO BRUNO JOBST

Osijek, 11. 08. 2024., Kopika, ljeto 2024, kupanje, odbojka, osvježenje, Drava, voplinski val
SNIMIO BRUNO JOBST

BRUNO JOBST
14.8.2024., 00:20
TOPLINSKI VAL

Srijeda većinom sunčana i vruća, ali ponegdje pljuskovi i grmljavina

Većinom sunčano i vruće vrijeme nastavlja se do subote, uz samo rijetke pljuskove s grmljavinom, a češći i izraženiji sve su vjerojatniji u nedjelju i ponedjeljak.

Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. je za HRT rekla.: "U srijedu će na istoku Hrvatske biti sunčano i vrlo vruće, no popodne malo oblačnije, lokalno uz pokoji pljusak praćen grmljavinom i pojačanim vjetrom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, u noći na četvrtak prolazno jak sjeverni. Najviša temperatura zraka od 35 do 38 °C.

U središnjHrvatskoj vrijednosti će biti malo niže. Nakon sunčanog jutra slijedi dnevni razvoj oblaka, pa će u drugom dijelu dana ponegdje biti izraženijih pljuskova. Vjetar uglavnom slab.

Na sjevernom Jadranu samo mjestimice popodne umjeren maestral. Prevladavat će sunčano. Malo nestabilnije u unutrašnjosti Istre i u Gorskoj Hrvatskoj, gdje su mogući popodnevni pljuskovi i grmljavina. Najviša temperatura od 32 do 36 °C.

U Dalmaciji vedro i vruće te i dalje uz crveno upozorenje na vrućinu. Vjetar slab do umjeren - ujutro burin, a danju vjetar s mora. More stoga mirno ili malo valovito.

Podjednako malo vjetrovito i valovito i na sunčanom krajnjem jugu Hrvatske. Noć ponovno u mnogim mjestima pretopla za kvalitetan odmor. Danju će gotovo svi tražiti hlad, klimatiziran prostor ili pak osvježenje u moru zbog najviše temperature zraka od 34 do 38 °C."

 

I dalje vruće

 

"Idući dani na kopnu će biti u znaku sunca i vrućine. Popodnevni pljuskovi u četvrtak su mogući u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije, no vjerojatniji su u subotu, osobito u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar većinom slab, a temperatura gotovo bez promjene.

Na Jadranu jutra postupno biti toplija. Dominirat će nebesko plavetnilo koje će samo povremeno kvariti visoki koprenasti oblaci. Vjetar slab do umjeren - noću burin, a danju maestral.", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.