Koprivnica, 13.08.2024. - (Arhivska fotografija) Epicentar potresa koji se osjetio u utorak u 8.43 osjetio na širem području sjeverne Hrvatske bio je u Apatovcu, 17 kilometara sjeverno od Križevaca i bio je snage 4,0 po Richteru, objavila je Seizmološka služba Republike Hrvatske. Na fotografiji središte Koprivnice. foto HINA/ Ozren ŠPIRANEC/ ml
HINA/OZREN ŠPIRANEC
13.8.2024., 17:07
JAKO SE OSJETIO, ALI ŠTETA NEMA

Potres zatresao Koprivnicu i okolicu

U utorak u 8.43 u Koprivnici se osjetio potres, čiju su snagu mogli osjetiti svi stanovnici, a epicentar mu je bio desetak kilometara od grada. Epicentar potresa je tri kilometra od Rasinje, mjesta nadomak Koprivnici, a snaga mu je bila 4,1, prema podatcima Android Eartquake Systema. Načelnik Općine Rasinja rekao je da je u trenutku potresa bio u automobilu, pa nije ništa osjetio. No stanovnici kažu da se cijela općina snažno zatresla.

Načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić izjavio je u utorak za Hinu da za sada nemaju saznanja o štetama od potresa koji je zatresao sjeverozapad Hrvatske. Ratimir Ljubić kaže da su kontaktirali brojne osobe s terena, ali nitko od njih nije, bar za sada, prijavio bilo kakvu štetu. Kaže kako su svi izjavili da se tlo poprilično treslo. “Ako netko prijavi štetu, naknadno ćemo izvijestiti javnost”, rekao je koprivničko-križevački dožupan Ljubić.