06.04.2009., Zagreb - Seizmoloska sluzba, koja djeluje u okviru Geofizickoga odsjeka, brine se o prikupljanju i analizi makroseizmickih i mikroseizmickih podataka. Na podrucju Republike Hrvatske odrzava u stalnom pogonu pet seizmografa i petnaest akcelerografa kojima prati vibriranja tla uzrokovana potresima kod nas i u svijetu. Photo: Sanjin Strukic/24sata

Ilustracija

Pixsell
13.8.2024., 09:28
EPICENTAR 1O KM OD GRADA

Koprivnicu prodrmao potres, mještani kažu da se cijela općina snažno zatresla.

U 8.43 sati u Koprivnici se osjetio potres čiju su snagu mogli osjetiti svi stanovnici, a epicentar mu je bio desetak kilometara od grada. Epicentar potresa je tri kilometra od Rasinje, mjesta nadomak Koprivnice, a snaga mu je bila  4,1 prema podacima Android Eartquake Systemu.

Načelnik Općine Rasinja kaže da je u trenutku potresa bio u automobilu pa nije ništa osjetio. No, mještani kažu da se cijela općina snažno zatresla.

Načelnik stožera civilne zaštite i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić izjavio je u utorak za Hinu da za sada nemaju saznanja o štetama od potresa koji je jutros zatresao sjeverozapad Hrvatske.

Ljubić kaže da su kontaktirali brojne osobe s terena, ali nitko od njih nije, barem za sada, prijavio bilo kakvu štetu. Kaže da su svi izjavili da se tlo poprilično treslo.

"Ako netko prijavi štetu, naknadno ćemo izvijestiti javnost“, rekao je Ljubić.

Iz Seizmološke službe izvijestili su da su njihovi seizmografi u 8.43 zabilježili prilično poprilično jako podrhtavanje 17 kilometara sjeverno od Križevaca, točnije u okolici Apatovca.