Solin, Klis, 11.08.2024. - Tijekom poslijepodneva buknuo je veliki požar između Solina i Klisa. Na terenu su brojna vatrogasna društva i kanaderi.foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm
HINA/ Miroslav LELAS
12.8.2024., 19:35
VATROGASCI U AKCIJAMA

Požari buknuli na području Barbana, Knina, kod Obrovca...

U velikom požaru koji je u ponedjeljak oko 15.20 izbio u Punteri, na području Barbana, izgorjelo je najmanje 50-ak hektara bjelogorične i borove šume, maslina i niskog raslinja, potvrdio je Hini vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac. Na terenu je bilo 35 vatrogasaca s dvanaest vozila, a u gašenju požara pomagala su i dva kanadera. Koliko je požar bio velik, svjedoči i to da se vidio iz Pule i s Cresa. U ponedjeljak poslijepodne planuo je požar kod Obrovca, gorjela je borova šuma, a zbog nepristupačnosti terena vatru su gasila i dva Air Tractora, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.
Požar koji je planuo na području Matasa kod Knina gasili su vatrogasci na terenu i dva kanadera, navodi Hrvatska vatrogasna zajednica. Planulo je na otvorenom prostoru na području Matasa, pet kilometara jugozapadno od Knina. Riječ je o požaru trave, niskog raslinja, makija i šuma, a u pomoć su poslana i dva kanadera.