Požar Drava International kolovoz 2024
OBŽ
7.8.2024., 15:35
VATROGASCI NA TERENU

Požar na prostoru Drave International pod kontrolom, apel mještanima Brijesta, Antunovca i Ivanovca da ne izlaze na otvoreno

Zbog sigurnosnih razloga isključen je dalekovod, tako da je dio Osijeka za sada bez struje

U poslijepodnevnim satima ponovno je planuo požar na prostoru tvrtke Drava International, prema dostupnim informacijama ponovno gori plastika koja je uskladištena na otvorenom prostoru unutar ove tvrtke.

Reagirali su odmah iz Stožera Civilne zašite Osječko-baranjske županije, načelnik Mato Lukić "podigao je" dodatne vatrogasne postrojbe s područja Županije.

Požar Drava
OBŽ

Uskoro se očekuju i prve službene informacije, na mjestu požara nalazi se Dragan Vulin, načelnik gradskog Stožera CZ-a.

- Požar je stavljen pod kontrolu, ali još nije ugašen, izvijestio je to u 16.20 sati Dragan Vulin, načelnik Stožera CZ-a Grada Osijeka. Dodao je kako je dojava o požaru u krugu tvornice Drava International zaprimljena je u 15.13 sati. U vrlo kratkom vremenu na teren su izašli vatrogasci JVP-a i DVD-ovi s područja Osijek, službe PU i Hitna medicinska pomoć.

- Požar nije ni približno onakvih razmjera kao što je bio u listopadu prošle godine, vjerujem da će tijekom dana biti ugašen. 

Požar Drava International Osijek
Snimio čitatelj

Ponovno molba mještanima Brijesta, Antunovca i Ivanovca da ne izlaze na otvoreno i zatvore prozore, apel je Vulina.

Goran Ivković, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka potvrdio je kako je požar lokaliziran, te da očekuje kako će u naredna dva sata, uz pomoć mehanizacije, požar biti i ugašen. Zbog sigurnosnih razloga isključen je dalekovod, tako da je dio Osijeka za sada bez struje. Na intervenciji je 60 vatrogasaca s 20 vozila.