Zagreb, 09.07.2024. - Hrvatski sabor, konferencija za medije Kluba Domovinskog pokreta na temu "Akcija i reakcija – okrugli stolovi" . Na fotografiji Igor Peternel.foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu
HINA
31.7.2024., 19:40
IGOR PETERNEL, PREDSJEDNIK KLUBA ZASTUPNIKA DP-a:

Penava želi povećati svoju svemoć

U ime onih koje predsjednik stranke Ivan Penava pokušava marginalizirati u Domovinskom pokretu, u srijedu je progovorio šef saborskog kluba DP-a Igor Peternel.

“Sve ovo što se radi je legalno, sukaldno Statutu. Ali kolovoz jer mjesec godišnjih odmora i vrlo je neuobičajeno tijekom njega voditi kampanju. Nije mi jasno kuda se i zašto žurimo, i to mi nikako ne ulijeva povjerenje. Drugo, ja kao predsjednik Kluba, član Predsjedništva i šef najveće, zagrebačke, podružnice DP-a u Hrvatskoj, nisam pojma imao da će sada biti unutarstranački izbori. Vrijedi to i za zamjenika predsjednika Radića, Bartulicu, Branku Lozo, Slavena Dobrovića, zastupnika Čabaja i druge. Svi smo mi tek iz maila koji smo dobili saznali za odluku predsjednika stranke o izbornom saboru. To je odmah signal da u Domovinskom pokretu nešto ne štima. Neki su predsignali bili prošlog tjedna, kad su napadno održane online sjednice Predsjedništva i Domovinskog odbora, na kojima su se u ta tijela kooptirali ljudi bliski predsjedniku stranke. Prvo su u Predsjedništvo kooptirani ministri koji od prije nisu bili njegovi članovi, kao zamjenici zastupnika. Zatim je tako ojačano Predsjedništvo predložilo kooptiranje u Domovinski odbor državnih tajnika, za koje mi nabrojeni ne znamo ni tko su ni što su. Uvodi se model - ja biram tebe da ti izabereš mene. Očigledno se hoće na izbornom saboru promijeniti zamjenika predsjednika i povećati već postojeću svemoć sadašnjeg predsjednika stranke”, rekao nam je Peternel. Članovi Domovinskog odbora čine veliki dio izbornog sabora DP-a.