30.07.2024. Skradin - Kod Skradina, u naselju I?evo, izbio je veliki požar. Požarom je zahvacena trava, nisko raslinje i borova šuma. Požar gase cetiri kanadera. Vatra ozbiljno prijeti Bratiškovcima, ugrožavajuci kuce i imovinu. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
PIXSELL
30.7.2024., 19:56
SNAŽAN VJETAR OTEŽAVAO GAŠENJE

Skradin: Požar stigao do objekata, srećom nitko nije stradao

Na požaru kod Skradina situacija je ozbiljna jer je požar došao do objekata, no srećom nitko nije stradao, rekao je u utorak poslijepodne glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. "Zračne snage i vatrogasci ulažu veliki napor da spriječe njegovo širenje, a snažan vjetar otežava njegovo gašenje", dodao je Tucaković, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Aktiviran je i Stožer civilne zaštite Grada Skradina te je za sve stanovnike s požarom zahvaćenog područja, koji se osjećaju nesigurno i ugroženo, otvorena Osnovna škola Skradin (Put Križa 1), gdje su osigurani hrana, piće i prenoćište, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. Požar na području Skradina, u naselju Ićevo, zahvatio je borovu šumu i nisko raslinje. Na požarištu su, osim domaćih snaga, bili angažirani i vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije, ukupno 116 vatrogasaca sa 41 vatrogasnim vozilom.