Osijek, 08. 11. 2023., GC; 1. DANI HRVATSKOG STOCARSTVA; otvorenje; skup; panel rasprava; Darja Sokolic - ravnateljica HAPIHSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
26.7.2024., 18:11
AGENCIJA ZA HRANU

Razriješena ravnateljica HAPIH-a

Upravno vijeće Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu na svojoj sjednici održanoj u petak donijelo je odluku o razrješenju Darje Sokolić s dužnosti ravnateljice HAPIH-a, stoji u priopćenju HAPIH-a. Također se navodi da je za vršitelja dužnosti ravnatelja imenovan dosadašnji zamjenik ravnateljice Krunoslav Karalić.

Iz HAPIH-a ne govore o razlozima razrješenja ravnateljice Sokolić, koja je na tu funkciju imenovana 1. veljače 2021. godine, preuzevši dužnost od dotadašnjeg ravnatelja Krunoslava Dugalića, čiji je mandat završio 31. siječnja 2021. Na mjesto ravnateljice HAPIH-a Darja Sokolić došla je s mjesta savjetnika ravnatelja HAPIH-a, a prethodno je bila voditeljica HAPIH-ova Centra za sigurnost hrane.

Do objave natječaja i odabira novog ravnatelja HAPIH će voditi njezin dosadašnji zamjenik Krunoslav Karalić, koji je na tu dužnost stupio u ožujku 2021. godine. Između ostaloga još je obnašao i dužnost pomoćnika ministrice poljoprivrede te docenta na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek.