Domovinski pokret, Jesenka Ricl, Dražena Vrselja (plavi sako), srpanj 2024.
DARIO KUŠTRO
20.7.2024., 11:38
DOMOVINSKI POKRET PREDSTAVIO NOVU ČLANICU

Dražena Vrselja nova je državna tajnica u Ministarstvu kulture i medija

U Domovinskom pokretu predstavili su na prijepodnevnoj konferenciji za medije svoju novu članicu Draženu Vrselju, koja je ujedno i novoimenovana državna tajnica u Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske.

Jesenka Ricl, predsjednica ogranka DP-a grada Osijeka, najavila ju je kao veliko stranačko pojačanja, ali i "profesionalca koja se budi i kreće na spavanje s kulturom". "Sigurna sam da će s njom na čelu naša kulturna scena ne samo nastaviti cvjetati nego i da će inspirirati i buduće generacije.

Dražena Vrselja (plavi sako), Jesenka Ricl, DP, srpanj 2024.
DARIO KUŠTRO

Vjerujem da će ostvarivati veliki kapitalni projekti na području kulture, ne samo ovdje nego i u cijeloj Hrvatskoj, da će se apsolutno pratiti nacionalni plan razvoja kulture i medija za razdoblje do 2027. godine. Zahvaljujem ti se na ukazanom povjerenju", rekla je Ricl.

Vrselja, za koju je ovo prvo stranačko članstvo, je rekla kako će u njezinom portfelju biti "poslovi upravnog odjela za arhivu, muzeje i čitaonice".

"Naravno da je to na početku sve disperzirano i u hodu ću dobiti i druga zaduženje, pa vjerujem da će u vrlo skorom vremenu to obuhvatiti i kazalište, kulturu i umjetnost", rekla je Vrselja. Upitana kako će kao članica DP-a djelovati i ministarstvu odgovara kako "program Domovinskog pokreta što se tiče kulture ima strategiju i određenih vizija, i to je taj pregled koji će se tijekom vremena dogovarati s ministarstvom".

Naposljetku Vrselja je okupljenim novinarima naglasila kako je stava kako treba vratiti vjeru u medije.

"Radimo u informacijskom sustavu gdje se događaju primjene novih tehnologija i tehnika, pa su i novinari "pod lupom" praćenja rada nas u politici ali i svih drugih ljudi u okruženju", rekla je Vrselja. Zbog obima posla veći dio radnog vremena provodit će u Zagrebu, odnosno izbivajući iz Osijeka.