Policija je u kući u Segetu Donjem pronašla oružje, streljivo i drogu, a protiv 42-godišnjeg muškarca podnesena je kaznena prijava, priopćila je u nedjelju Policijska uprava Splitsko-dalmatinska.Pronađeno je 11 pušaka, od čega tri automatske, jedna poluautomatska, dvije sačmarice, tri puške karabinske i dvije zračne puške.Također je pronađeno 10 spremnika za automatske puške, sedam pištolja, pet komada optičkih ciljnika za puške, 10 kilograma privrednog i plastičnog eksploziva, 36 komada detonatorskih kapisla, 32 metra sporogorećeg štapina, četiri metra detonatorskog štapina, tri minobacačke mine, tri bombe i 1171 komad različitog vrsta streljiva.Osim toga, pronađeno je 426 grama droge amfetamin, 717 grama dopune za drogu (glutamin) i dva aparata za vakumiranje s tragovima droge, navodi se u policijskom izvješću.Uz više komada različitih dijelova za oružje, pronađena je i veća količina domaćeg i stranog novca, ukupno u protuvrijednosti više od pola milijuna kuna.Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 42-godišnjeg muškarca je podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Ilustracija

28.10.2024., 18:22
ŠEZDESETČETVEROGODIŠNJAK KAZNENO PRIJAVLJEN

Pronašli oružje kod pijanog nasilnog muškarca

Popriličnu količinu oružja policija je pronašla kod 64-godišnjeg muškarca. Pretraga njegova doma uslijedila je nakon što je 64-godišnjak prijavljen da je prijetio drugim osobama. Kako je izvijestila Policijska uprava brodsko-posavska, u subotu oko 20 sati policajci su, postupajući po dojavi o prijetnji, od alkoholiziranog 64-godišnjaka oduzeli veću količinu oružja koje je nezakonito posjedovao.

Pronađena je i oduzeta automatska puška, jedna tzv. pumperica, ručno pravljena puška kalibra 7,9 mm, tri spremnika za automatsku pušku, 120 komada streljiva kalibra 7,62x39 mm, 23 komada streljiva kalibra 7,9 mm, 6 ručnih bombi i jedan vježbovni upaljač za ručnu bombu te jedan ručni raketni bacač. Osumnjičeni je uhićen te priveden u policijsku postaju. Alkotestom je u organizmu navedenog očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,43 promila. Pozvani su djelatnici Hitne medicinske pomoći, koji su osumnjičenom pružili adekvatnu liječničku pomoć, te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici nakon pronađenog oružja i provedenog očevida protiv 64-godišnjaka podnose kaznene prijave zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje te kaznenog djela nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

- Podsjećamo građane da je i dalje u tijeku kampanja "Manje oružja - manje tragedija", u sklopu koje mogu dragovoljno predati oružje koje nezakonito posjeduju bez ikakvih sankcija. Navedeni muškarac je prijavljen jer oružje nije dragovoljno vratio, i još je prijetio.