Registracijske pločice
Arhiva
27.10.2024., 17:29
RUMUNJ DOBIO UVJETNU KAZNU

Policija oduzela pločice, on napravio druge od kartona

Tridesetosmogodišnji Rumunj nepravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu zbog neobičnog krivotvorenja isprave. Općinski sud u Slavonskom Brodu proglasio ga je krivim jer je 4. srpnja, u Oriovcu, nakon što su mu oduzete registracijske pločice zbog neispravnosti njegova BMW-a, utvrđene u stanici za tehnički pregled, napravio nove - na kartonu! Kemijskom je olovkom na kartonu ispisao registracijske oznake te ih postavio na BMW. Vožnja je završila istoga dana kada su ga prometni policajci zatekli u neposrednoj blizini naplatne postaje Nova Gradiška.

Rumunj je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci, no sud mu je izrekao uvjetnu kaznu tako da u zatvor neće ići ako u roku jedne godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo. Kartonske pločice su mu oduzete i uništit će se kada presuda bude pravomoćna, a stranac je oslobođen naknade troškova kaznenog postupka.

Rumunj je tijekom ispitivanja u cijelosti priznao počinjenje kaznenog djela za koje ga se optužnicom teretilo. Uzeli su mu tablice te mu je rečeno da mora popraviti automobil, nakon čega će mu biti vraćene tablice. Kartonske je stavio odmah nakon popravka automobila i to zato da ne dobije kaznu zato što nema tablice. Inače, automobil kojim je upravljao vlasništvo je njegova brata.