Osijek, 02. 08. 2024., Trg slobode, romobil, romobili, eletrični romobil, pješačka zona, vožnja romobilom pješačkom zonom, policijaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
27.10.2024., 17:35
ZADRŽAN NA LIJEČENJU U BOLNICI

Dječak pao s e-romobila, prijavu dobila odrasla osoba koja mu je dala voziti

Trinaestogodišnji dječak ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 19 sati na kolniku Ulice Eugena Kvaternika u Slavonskom Brodu. Dječak je vozio električni romobil u zabranjenom smjeru. Kako je mlađi od 14 godina, prijavu su dobile odrasle osobe koje su mu dale da vozi električni romobil. Naime, ovo - kako ga policija naziva - osobno prijevozno sredstvo može voziti osoba starija od 14 godina.

- Očevid je pokazao da je načinom vožnje smanjivao stabilnost romobila, zbog čega je pao. Iako je pao mrak, nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom, te nije imao zaštitnu kacigu. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen, te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskome Brodu. Protiv odgovorne osobe koja je dužna skrbiti se o djetetu slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - doznajemo iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Na raskrižju Trga Svetog Trojstva i ulica Pape Ivana Pavla II. i Antuna Kanižlića u Požegi, u petak oko 15 sati, 39-godišnja vozačica dolašavši do obilježenog pješačkog prijelaza nije zaustavila automobil te je udarila prednjim dijelom vozila u dijete koje se nalazilo na pješačkom prijelazu. U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno, a protiv vozačice slijedi prekršajni nalog. U

Ukrali romobil i bacili ga u jezero
PU OSJEČKO-BARANJSKA

petak su policajci dobili dojavu i u vezi s događajem na kolniku Ulice Eugena Kumičića u Slavonskom Brodu. Naime, 17-godišnjak je upravljao s električnim skuterom navedenom ulicom, od juga prema sjeveru, dok je u tome trenutku 16-godišnji pješak prelazio kolnik. Pri tome je došlo do udara skutera u tijelo 16-godišnjaka te pada obojice na kolnik. Liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici dr. Josipa Benčevića u Slavonskom Brodu, gdje su im utvrđene teže ozlijede. Nakon pružene pomoći 16-godišnjak je pušten na kućnu njegu, a 17-godišnjak zadržan u bolnici.

Policajci će protiv vozača električnog skutera dostaviti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".