Prometna nesreća kod Remize
Ustupljena fotografija
25.10.2024., 17:20
U RANO JUTRO U OSIJEKU

S 1,58 promila alkohola zabio se u automobil iz suprotnog smjera

Mladi vozač pod utjecajem alkohola izazvao je prometnu nesreću u petak rano ujutro u Ulici cara Hadrijana u Osijeku, nedaleko od remize. Policija je dojavu o sudaru dvaju automobila dobila u 5.18.

- Provedenim policijskom očevidom utvrđeno je kako se nesreća dogodila kada se 23-godišnji vozač automobilom, osječkih registracija, kretao od istoka prema zapadu. U zavoju udesno, ispod željezničkog mosta, izgubio je nadzor nad upravljačem, prešao na kolnički trak namijenjen za vozila iz suprotnog smjera i udario u bok automobila kojim ga je 28-godišnji vozač, koji se kretao od zapada prema istoku, pokušao izbjeći.

Prometna nesreća kod Remize
Ustupljena fotografija

Došlo je do nekontroliranog kretanja obaju vozila, koja su udarila u betonski rub. Vozila su vitalno oštećena, skinute su im registracijske pločice te su odvezena s mjesta događaja. Od posljedica sudara na automobilu 23-godišnjaka otpao je kotač, a na drugom su vozilu, od naleta na bankinu, probušene obje gume i oštećene felge. Dvadesettrogošnjem vozaču alkotestiranjem je utvrđena koncentracija od 1,58 promila u organizmu - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Kako su nam dalje kazali iz policije, mladom vozaču oduzeta je vozačka dozvola i odveden je u posebnu prostoriju u policijskoj postaji na triježnjenje. No u jednom trenutku počeo se žaliti na bolove, pa ga je ekipa Hitne pomoći odvezla u Klinički bolnički centar Osijek na pregled. Prema dostupnim informacijama, 28-godišnji vozač drugog automobila (koji nije imao alkohola u krvi), te 23-godišnjak koji je bio u automobilu vozača koji je sudar izazvao, nisu ozlijeđeni.

Prometna nesreća kod Remize
Ustupljena fotografija

Nema dana da policija u Osječko-baranjskoj županiji u posljednje vrijeme nije naišla na pijanog vozača. Samo tijekom četvrtka u prometu ih je evidentirano pet, i to četiri vozača automobila i jedan vozač teretnog automobila. Najveća koncentracija od 2,26 promila izmjerena je 38-godišnjem vozaču teretnog vozila koji je zaustavljen u 23.25. Za taj je prekršaj predviđena maksimalna novčana kazna u iznosu do 2650 eura ili moguća kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.