Slavonija...DC55_Županja-Vinkovci...21.10.2024.Ministarstvo unutarnjih poslova po peti put obilježava Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa, a obilježila je i Policijska uprava vukovarsko-srijemska pojačanim nadzorom cestovnog prometa usmjerenim na suzbijanje prekršaja kojima su uzrokovane najteže prometne nesreće;foto Gordan Panić
GORDAN PANIĆ
23.10.2024., 18:09
BIJEG MU NIJE USPIO

Vozio bez dozvole i pokušao pobjeći

U utorak oko 22.30 u Vinkovcima 32-godišnji vozač automobila vinkovačkih registracija nije se htio zaustaviti na znak policajca, pokušavajući izbjeći kontrolu. To mu nije uspjelo, jer je ubrzo zaustavljen, pri čemu je utvrđeno da je upravljao vozilom iako mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova. Odbio se alkotestirati. Uhićen je, a automobil mu je privremeno oduzet. Predloženo je da ga se kazni s 3030 eura, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima čeka ga i devet negativnih prekršajnih bodova.
U srijedu oko 2.45 policajci su u Vukovaru zaustavili automobil kojim je upravljao 40-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,70 promila. Vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu ni identifikacijski dokument. Za počinjene prometne prekršaje vozaču je izrečena novčana kazna od 1310 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju od tri mjeseca i šest negativnih prekršajnih bodova.