PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKA
23.10.2024., 18:06
KOD ODMORIŠTA BIŠNJACI

Opet prevrtanje šlepera na autocesti A3, promet bio obustavljen pet sati

U nepunih tjedan dana još jedan šleper prevrnuo se na autocesti A3, Zagreb - Lipovac, prepriječivši oba vozna i zaustavni trak, onemogućivši tako prometovanje na više sati. Ovaj put do prevrtanja šlepera srbijanskih registracija došlo je u blizini odmorišta Bošnjaci, u smjeru Bajakova, u srijedu oko 9 sati. Zbog prevrnutog šlepera dionica autoceste A3 od čvora Županja do čvora Spačva bila je gotovo pet sati zatvorena za sav promet. Samo pukom srećom nije bilo nastradalih osoba.

Na mjestu nesreće prvi se zatekao policajac, inače djelatnik Postaje granične policije Bajakovo, koji je o prevrnutom vozilu odmah dojavio Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Nakon zaustavljanja službenog vozila policajac je pohitao prema kabini kamiona jer je u podvozju došlo do izbijanja požara. Uz pomoć policajca 57-godišnji vozač uspio je izići iz kabine, nakon čega je protupožarnim aparatom počeo gasiti požar na šleperu do dolaska vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Županja. Vatrogasci su odmah počeli gasiti vatru pjenom, pa je požar na vrijeme lokaliziran i potpuno ugašen.

PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Nakon lokaliziranja požara policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci obavili su očevid, kojim je utvrđeno kako je oko 9.05 vozač upravljao šleperom srbijanskih registracijskih oznaka sjevernim kolničkim trakom autoceste A3, u smjeru Zagreba. "Zbog nepropisne radnje vozilom (naglo skretanje ulijevo i udesno) došlo je do zanošenja šlepera, probijanja odbojne ograde i prevrtanja vozila, koje se zaustavilo prepriječivši južni kolnički trak autoceste, u smjeru Lipovca, nakon čega je izbio požar na vozilu. Zbog prometnog prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću 57-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna. Promet je spomenutom dionicom autoceste A3 bio obustavljen do 13.48.

Sreća u nesreći je što u trenutku probijanja središnje zaštitne ograde, koja dijeli sjeverni od južnog koničkog traka, na traku prema Bajakovu nije bilo nikog, pa nije došlo do tragedije.

Prije samo nekoliko dana gotovo do identične nesreće došlo je u blizini Novske, kada se na autocesti prevrnuo šleper koji je vozio 53-godišnji grčki državljanin.