RIJEKA, 14.01.2012. RIJEKAROBNA KUĆA KORZO OTVOREN NOVI MARKET TOMMYILUSTRACIJA: PREHRANA, TRGOVINA, PRODAVAČICA, STANDARD, KUPAC, KUPCI, POTROŠAČKA KOŠARICA, CIJENE, HRANA, POTROŠNJA, PDV, MALOPRODAJA... NOVČANIK, NOVAC, PLAČANJE, KUNA, KUNE, FINANCIJE, SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Ilustracija

NOVI LIST
21.10.2024., 14:15
ŠTETA OKO 500 EURA

Ukraden je novčanik na osječkoj tržnici

Na tržnici u Osijeku ukraden je novčanik s novcem i dokumentima 72-godišnjaka, koji je oštećen za oko 500 eura. Iz policije upozoravaju građane na dodatni oprez, posebice na mjestima na kojima se nalazi veći broj ljudi, kao što su tržnice, sredstva javnog prijevoza, trgovački centri. Podsjećaju da džepari uglavnom rade u skupinama - jedan odvlači pozornost, drugi zavlači ruku u džep ili torbicu, izvlači novčanik i predaje ga trećoj osobi, koja nestaje u gužvi.

- Građanima savjetujemo da novac i dokumente nikad ne ostavljaju bez nadzora, a posebno treba paziti u gužvama. Obratite pažnju na to prati li vas tko, jer džepari žrtvu odaberu, prate i čekaju pravu priliku. Čuvajte se guranja, pretjerano ljubaznih ili pak agresivnih osoba, onih koje vam pomažu ili nameću razgovor. Novac i vrijedne predmete ne pokazujte drugim osobama, a novac i dokumente nosite odvojeno. U kupnju ne nosite veću količinu novca - koristite se bankovnim karticama. Torbu držite zatvorenu i ispred sebe, u gužvi skinite ruksak i stavite ga ispred sebe. Torbu, novčanik, mobitel ili vrećice ne ostavljajte na blagajnama, policama ili u kabinama trgovina. Novčanik ne nosite u stražnjem džepu, a ako ste ipak postali žrtvom džepara, odmah pozovite policiju na telefon 192 - savjetuju iz policije i podsjećaju građane da PIN nikada ne zapisuju na bankovnu karticu.