Osijek, 10. 04. 2021, Retfala, Kolodvorska ulica, pozar na obiteljskoj kuci. Intervencija, vatrogasci, policija.snimio GOJKO MITIC
GOJKO MITIĆ
20.10.2024., 12:34
KONAČNO JE OPTUŽEN ZA POGIBIJU IZ 2023.

U listopadu autom namjerno udario u ženu čijeg je muža lani pijan usmrtio na cesti

Prije nekoliko dana pisali smo o 34-godišnjaku koji je u Pitomači autom namjerno naletio na 39-godišnjakinju na nogostupu i vozio ju nekoliko metara na "haubi", a potom išamarao njezina sina. Sada smo doznali da je protiv njega podignuta optužnica. No ne za taj incident, nego zbog toga što je prošlog lipnja pijan automobilom skrivio nesreću u kojoj je poginuo suprug navedene 39-godišnjakinje!

Optužnicu je protiv 34-godišnjaka podnijelo Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru. Tereti ga se da je 22. lipnja 2023. oko 21.30 u Pitomači vozio BMW od centra Pitomače prema Otrovancu. Pokazalo se da je jurio 104 kilometra na sat i pod utjecajem alkohola od 2,53 promila. Zbog pijanstva i jurnjave nije na vrijeme uočio kako se traktor IMT uključuje u promet na cesti, pa je prednjim desnim dijelom BMW-a udario u prednji desni kotač traktora, pri čemu je 40-godišnji vozač traktora od siline udara i rotacije ispao iz traktora i zadobio brojne ozljede, od kojih je preminuo na mjestu nesreće. Optužnicom ga se tereti za kazneno djelo protiv sigurnosti prometa odnosno izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, za koje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od 3 do 15 godina.

I onda je 34-godišnjak opet došao na stranice crne kronike početkom listopada, kada je autom namjerno, također u Pitomači, naletio na 39-godišnju suprugu 40-godišnjeg traktorista kojeg je usmrtio prošle godine. Očevid je pokazao kako je 34-godišnjak skrenuo autom na nogostup kojim se kretala 39-godišnjakinja, koja se potom uhvatila za rub poklopca motora i lijevi retrovizor, a vozač je sve snimao mobitelom. Vozilo se nastavilo kretati sve do obližnjeg parkirališta, kamo je ubrzo došao 20-godišnji sin 39-godišnjakinje, koji je stao u obranu majke. Nasilnik je izišao iz auta i nekoliko puta udario 20-godišnjaka, kojem je liječnička pomoć, kao i majci, pružena u virovitičkoj bolnici.

Nasilni 34-godišnjak je i prije nesreće iz 2023. i naleta na ženu u listopadu ove godine imao podeblji policijski dosje s prometnim prekršajima, zbog čega je čak bio u zatvoru, a nedugo prije prometne nesreće vozačka dozvola bila mu je vraćena. Sada je u istražnom zatvoru, gdje čeka sudski postupak i sasvim izvjesnu zatvorsku kaznu.