Nalet automobila na kombajn na cesti Osijek-Klisa
JVP OSIJEK
20.10.2024., 09:50
TRAGIČNI EPILOG PROMETNE NESREĆE

U bolnici preminuo mladić koji je kod Klise automobilom naletio na kombajn

Preminuo je 24-godišnji vozač koji je prošle srijede na cesti između Osijeka i Klise automobilom naletio na kombajn. Policija je od Kliničkog bolničkog centra Osijek zaprimila obavijest da je 24-godišnjak preminuo u subotu zbog posljedica teškog stradavanja u prometnoj nesreći.

Nesreća se dogodila 16. listopada u 19.45. Iz policije su izvijestili kako se 24-godišnji vozač automobilom kretao cestom Osijek - Klisa, te nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila gustoći prometa i smanjenoj vidljivosti. Zbog toga je autom udario u kombajn koji je vozio 51-godišnjak, a koji se zaustavio na kolniku u namjeri skretanja ulijevo na poljski put. Očevidom je utvrđeno da je radni stroj bio propisno označen. Vozač automobila prevezen je u KBC Osijek, gdje je zadržan na liječenju zbog ozljeda opasnih za život.

O silini sudara svjedočio je mladićev potpuno uništeni automobil, a u pomoć su pozvani i osječki vatrogasci. U 19.52 Javna vatrogasna postrojba Osijek dobila je poziv u pomoć. Na teren su odjurila tri vozila s pet vatrogasaca. Kada su vatrogasci stigli na mjesto nesreće, zatekli su u automobilu zaglavljenog vozača. U dogovoru s liječničkom ekipom Hitne medicinske pomoći, počeli su ga izvlačiti iz uništenog automobila s pomoću raznog alata. Potom je unesrećeni vozač prevezen u osječki KBC, gdje je tri dana poslije, unatoč naporima liječnika, podlegnuo teškim i za život opasnim ozljedama.

Od četvrtka do subote u Osječko-baranjskoj županiji policija je evidentirala 24 prometne nesreće, po deset u četvrtak i petak te četiri u subotu. U četvrtak je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena, a u devet nesreća nastala je materijalna šteta. Na području Postaje prometne policije Osijek dogodile su se tri prometne nesreće, po dvije na područjima Policijskih postaja Beli Manastir i Đakovo te jedna na područjima PP-a Belišće, Donji Miholjac i Našice.

U povodu nedavnog obilježavanja Dana policije i njezina zaštitnika, sv. Mihovila, te Dana Policijske kapelanije sv. Jeronima, načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece istaknuo je kako najveća slavonska policijska uprava nije zadovoljna stanjem u prometu jer je ove godine evidentirano više prometnih nesreća, ozlijeđenih je osoba 18 posto više, a deset je osoba poginulo. "Poduzimamo određene aktivnosti. Krenut ćemo od osnovnih škola, gdje ćemo imati koordinatore koji će održati predavanja učenicima, nastavnicima i roditeljima. Vjerujemo da će to dugoročno dati efekta za veću sigurnost prometa i da će biti manje stradavanja", rekao je načelnik Policijske uprave osječko-baranjske.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prošlog je tjedna istaknuo da je hrvatska policija u 2023. zabilježila u nizu poslova najbolje rezultate otkad se vode statistike, no i on nije zadovoljan stanjem u prometu. Istaknuo je kako se, osim policije kao represivnog aparata, moraju uključiti i ostali dionici društva kako bi se stanje popravilo, posebno istaknuvši edukaciju o kulturi sudjelovanja u prometu.