POLICIJA PRIVOĐENJEILUSTRACIJA

ILUSTRACIJA

Ustupljena fotografija
17.10.2024., 18:34
na Željezničkom kolodvoru Okučani

Marokanac udario policajku i gađao policajca bocom vode

Prava drama odvijala se u ponedjeljak u 16.30 sati kada je policajka tijekom redovnog nadzora vlakova na Željezničkom kolodvoru Okučani zatekla tri muške osobe za koje je posumnjala da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku. Da bi utvrdila njihov identitet i kako su se ondje našli policajka im je naredila da stanu. Jedan od muškaraca je stao, a druga dvojica su se oglušila o njezinu naredbu i počela bježati.

Da bi ga spriječila u bijegu i zadržala policajka je jednog muškarca uhvatila za ruku, a on ju je udario po ruci i opet pobjegao. Naknadno je policajki liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška gdje joj ozljede nisu okvalificirane, a nakon ukazane pomoći je puštena.

Policajci su navedene osobe naknadno pronašli u Okučanima, a muškarca koji je pobjegao policajki pokušali su fizički svladati. Međutim, on se i dalje nije htio predati, već je pogodio policajca bocom punom vode. Policajac ga je, ipak, uspio svladati i uhititi.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi marokanskom državljaninu, koji je prethodno policijskim službenicima dao lažne identifikacijske podatke, a druga dva uhićena muškarca državljani su Sirije i Palestine te da su svi nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Osumnjičeni marokanski državljanin je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave te je u srijedu doveden u Općinski sud u Slavonskom Brodu koji ga je proglasio krivim i odredio mu kaznu - doznajemo iz Policijske uprave brodsko-posavske. Policija nastavlja rad na ovom slučaju.