?05.12.2016., Haganj - U prometnoj nesreci izmedju autobusa i kamiona poginula je jedna osoba, a nekoliko ih je ozlijedjeno. Ocevid je u tijeku, a za promet je zatvorena cesta Haganj - Bjelovar. Photo: Petar Glebov/PIXSELL------CRNA2 ST

Ilustracija

PIXSELL
15.10.2024., 15:53
PROMETNA NESREĆA U BELIŠĆU

Pijan udario autom u znak i pobjegao

U Belišću se ponedjeljak u 16.30 dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao 64-godišnji vozač automobila koji je zbog neprilagođene brzine kretanja izlaskom iz kružnog toka udario u nosač prometnog znaka i postavljenu opremu ceste. Nakon prometne nesreće vozač je pobjegao s mjesta prometne nesreće. Ubrzo nakon što su ga policajci pronašli i utvrdili da ima u krvi 1,88 promila alkohola, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za izazivanje prometne nesreće predviđena je novčana kazna u fiksnom iznosu od 260 eura.

Za prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji iznad 1,50 promila alkohola u krvi predviđena je novčana kazna u iznosu do 2650 eura ili kazna zatvora od 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B- kategorije u trajanju do 12 mjeseci i do 6 bodova.