17.11.2017., Krizevci, Sv. Ivan Zabno - U stravicnoj prometnoj nesreci prije ponoci poginuo je mladic koji je upravljao osobnim automobilom, a koji se izravno sudario sa tegljacem na drzavnoj cesti DC-28 u mjestu Sveti Ivan Zabno. Od siline udarca automobil je smrskan do neprepoznatljivosti te je zavrsio u dvorisu u bundevama, a kamion se izokrenuo u suprotni smjer i zavrsio u jarku na suprotnoj strani kolnika. Promet prema Zagrebu i Bjelovaru je tijekom noci preusmjeravan, a policijski ocevid je trajao do iza 04 sata ujutro, pa jos nisu poznati detalji ove tragicne nesrece. Photo: Damir Spehar/PIXSELL
PIXSELL
14.10.2024., 10:34
NESREĆE U VILJEVU I BARANJI

Jedan pješak poginuo, a drugi je ozlijeđen u naletima vozača s alkoholom u krvi

Jedan pješak smrtno je stradao, a drugi je ozlijeđen, u prometnim nesrećama koje su za vikend izazvali vozači koji su imali alkohola u krvi.

Pedesetdvogodišnji pješak smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u 22,55 sati u Viljevu. Do tragedije je došlo jer 33-godišnji vozač automobila nije prilagodio brzinu kretanja noćnim uvjetima i gustoći prometa te je naletio na 52-godišnjeg pješaka, koji se kretao kolnikom unatoč postojećem nogostupu. Od zadobivenih ozljeda pješak je smrtno stradao na mjestu događaja, a vozač automobila lakše je ozlijeđen.

Vozaču automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,55 promila. Zbog obavljanja očevida prometne nesreće od 23,15 do 2,40 sati županijska cesta bila je zatvorena za sav promet, a vozila su preusmjeravana na obilazne cestovne pravce. Protiv 33-godišnjeg vozača slijedi prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom.

U Belom Manastiru, u petak u 20,30 sati, 44-godišnji vozač automobilom je udario 20-godišnjeg pješaka, koji je na obilježenom pješačkom prijelazu prelazio kolnik na propisan način. Pješak je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje mu je pružena liječnička pomoć zbog lakših tjelesnih ozljeda. Vozaču automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,45 promila te je smješten u posebnu prostoriju u policijskoj postaji na triježnjenje.

Za prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,00 do 1,50 promila predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju 9 mjeseci i 4 boda. Za izazivanje prometne nesreće predviđena je novčana kazana u fiksnom iznosu od 320 eura.