Policija ilustracija

Ilustracija

PU brodsko-posavska
9.10.2024., 17:19
NEPOPRAVLJIVI 21-GODIŠNJAK

Vozio auto iako ne smije, policajce je počastio psovkom

Mladiću je dozvola bila ukinuta zbog prijašnjih prometnih grijeha. Osuđen je na uvjetnu kaznu

Imati će puno vremena 21-godišnji mladić razmišljati je li mu bilo pametno vrijeđati policajce koji su ga zaustavili za upravljačem automobila. Čak ni vrijeđanje nije toliki problem koliko njegov recidivizam, zbog prijašnjih prekršaja u prometu i prikupljenih negativnih bodova vozačka mu je dozvola bila oduzeta i ukinuta. K tomu, nije se odmah zaustavio na znak prometnog policajca.

Zbog toga je, kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska, mladić presudom slavonskobrodskog suca za prekršaje proglašen krivim, te mu je izrečena novčana kazna od 1130 eura, kazna zatvora od 60 dana, uvjet šest mjeseci, i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od deset mjeseci. Sud je bio naklon dosudivši mu uvjetnu kaznu. Prevedeno, ako ga se za trajanja zabrane vožnje opet uhvati za upravljačem, automatski će ga se predati u zatvor.

Sve se zbilo u utorak oko 8.10 u Slavonskom Brodu, u Vinogradskoj, kada su policajci prilikom nadzora prometa uočili automobil kojim je upravljao mlađi muškarac. Pokušali su ga zaustaviti, no mladić je nastavio vožnju. Ipak, ubrzo je zaustavljen. Uz 21-godišnjeg vozača sjedila je 20-godišnjakinja. Uvidom u evidenciju utvrđeno je kako je zbog prethodnih prometnih prekršaja i negativnih bodova mladiću ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. Zaustavljanje mladiću nije dobro sjelo, pa je psovkama počastio policajce, koji su mu zbog toga stavili lisičine na ruke i priveli ga u policijsku postaju. Tada je pozvan i liječnik hitne pomoći, koji je policajcima nakon pregleda 21-godišnjaka rekao da je sposoban za zadržavanje u policiji.

Policijski službenici su 21-godišnjaka uz optužni prijedlog predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, gdje je proveden žurni prekršajni postupak. Presudom je proglašen krivim, te mu je izrečena novčana kazna od 1130 eura, kazna zatvora od 60 dana, uvjet šest mjeseci, i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od deset mjeseci.