Ključevi automobila

Ilustracija

9.10.2024., 17:06
ZATEKLI GA KOD VINKOVAČKE OSNOVNE ŠKOLE

Uhićen maloljetnik koji se provozao tuđim autom

Vinkovački su policajci nakon razgovora sa 20-godišnjakom, 19-godišnjakom i 17-godišnjakom mladiće osumnjičili za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari. Pokazalo se kako je 17-godišnjak u noći između ponedjeljka i utorka, bez znanja 69-godišnjeg vlasnika, uzeo njegov nezaključani automobil iz otvorene garaže u Vinkovcima i odvezao se do osnovne škole u Vinkovcima. Tamo su ih policajci zatekli uz automobil u utorak u 0.50. Auto je vraćen vlasniku, a 17-godišnjak je kazneno prijavljen.

I u dva slučaja u Osječko-baranjskoj županiji vlasnici automobila imali su problema s lopovima jer nisu zaključali svoja vozila. Tako je u utorak u Osijeku pronađen automobil, koji je još krajem kolovoza ukraden u Baranji. Nakon obavljenog očevida automobil je vraćen vlasnici. Automobil je inače bio otključan i s ključem u kontakt-bravici kada je ukraden. Policija je obavila očevid i traga za još uvijek nepoznatim lopovom.

U drugom slučaju belišćanski policajci osumnjičili su 18-godišnjaka da je u noći između 22. i 23. rujna iz otključanog automobila, parkiranog ispred obiteljske kuće u Gatu, ukrao novčanik. Tridesetdvogodišnjak je oštećen za 515 eura, a protiv 18-godišnjaka slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.