CARINA.HR
8.10.2024., 17:58
ZAUSTAVLJEN NA GRANIČNOM PRIJELAZU

Srbin krijumčario tartufe i rakiju

Na graničnom prijelazu Tovarnik u nedjelju carinici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar izdvojili su teretno vozilo srbijanskih registracija, kojim je upravljao državljanin Srbije, radi kontrole. U vozilu je bila prijavljena roba - sredstva za obradu fasada i unutarnjih zidova. No uz tu robu bila je kartonska kutija omotana PVC folijom s 1,20 kilograma bijelih tartufa i 1,20 kilograma crnih tartufa.

CARINA.HR

Pregledom kabine vozila ispod kreveta vozača i u prostoru za alat pronađeno je 40 litara domaće rakije bez nadzornih markica. Vozač je kažnjen s 3300 eura, a pronađena je roba oduzeta, doznajemo iz hrvatske Carine.

Iz Policijske uprave virovitičko-podravske doznajemo kako je u ponedjeljak u mjestu Lipovac, na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru, pretražen dom i drugi prostori kojima se koristi 38-godišnjak. U provedenoj pretrazi policajci su pronašli i oduzeli oko četiri kilograma sitno rezanog duhana, a o utvrđenom prekršaju dostavljena je obavijest Ministarstvu financija, Carinskoj upravi u Osijeku.