dir/H/FOTOGRAFIJE/201118. 11. 2003, OSIJEK, ALKOHOLIZAM, PIJANAC...snimio GOJKO MITIC
GOJKO MITIĆ
7.10.2024., 16:43
Nova Gradiška

Pijan galamio, vrijeđao i upravljao prometom. Izvrijeđao i policajce

Policajci iz Nove Gradiške u petak nešto iza podneva dobili su dojavu da na ulici pijani 53-godišnjak galami i ometa tok prometa. Počastio je psovkama 53-godišnjak i policajce te odbio alkotest, pa je uhićen. Trijeznio se u zgradi policije do subote, kada su ga doveli pred suca Općinskog suda Slavonski Brod, Stalna služba u Novoj Gradiški. Proveden je žurni prekršajni postupak i izrečena mu je novčana kazna od 1600 eura.

Pijanih je bilo i u subotu. Oko 3.15 policajci su izišli na teren zbog pijane žene na parkiralištu u Slavonskom Brodu. Riječ je o 27-godišnjakinji koja je pod utjecajem alkohola od 2,14 promila galamila, teturala, gubila ravnotežu i padala. Izvrijeđala je policajce i odbila liječničku pomoć. Provjerama u evidencijama MUP-a utvrđeno je da se 27-godišnjakinja vodi u potražnim evidencijama. Protiv 27-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog galame i vrijeđanja te joj je također uručen obavezni prekršajni nalog jer nije u roku od 15 dana podnijela zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice.

Problema s pijanim osobama imali su i vozač i putnici autobusa. Policija je na intervenciju izišla na autobusnom kolodvoru Slavonski Brod. Tamo su zatekli 37-godišnjaka koji je neprimjerenim ponašanjem ometao i uznemiravao vozača i putnike. U krvi je imao 0,69 promila alkohola. U nedjelju oko podne, u Donjim Andrijevcima, policajci su zatekli muškarca kako leži na travi, uz bocu pića pokraj njega. Pedesetjednogodišnjak je prvo probuđen, a onda je alkotest pokazao kako ima 2,98 promila alkohola u krvi. Odveden je u bolnicu.