Marihuana pronađena kod Našica
pu osječko-baranjska
6.10.2024., 19:06
PRIJAVLJENI SU

Zapljena duhana i “speeda”

U tri slučaja policajci su u Osječko-baranjskoj županiji oduzeli duhan, speed i marihuanu. U prvom slučaju belišćanski su policajci u kontroli prometa u petak u Valpovu u 21.30 zaustavili automobil osječkih registracija kojim je upravljao 47-godišnjak. Kako je u automobilu uočeno više vrećica sa sitno rezanim duhanom, vozilo je prepraćeno u dvorište policijske postaje, a 47-godišnjak je uhićen. U subotu je, uz sudski nalog, pretražen dom i drugi prostori kojima se koristi, kao i njegov automobil, tijekom čega je pronađeno i uz potvrdu oduzeto ukupno 39,68 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo nedopuštene trgovine, te protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
U drugom slučaju u petak našički su policajci zatekli 42-godišnjaka koji je kod sebe imao 514 grama amfetamina “speed”, što je uz potvrdu oduzeto. Uz sudski mu je nalog pretražen dom, a pronađeno je i uz potvrdu oduzeto i 38 tableta “ecstasyja” i 7,4 grama kokaina. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 42-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.
Našički su policajci, također uz nalog suda, pretražili i dom i druge prostore kojima se koristi 41-godišnjak, tijekom čega je pronađeno i uz potvrdu oduzeto ukupno 69,7 grama marihuane, 15,6 grama grančica konoplje, dvije stabljike konoplje, 790 grama rezanog duhana, elektrošoker, pepper sprej i drugo. Osumnjičenik za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu također je predan pritvorskom nadzorniku.