snimio davor kibel,osijek, 12.01.2012. potukli se na cesti osta bicikl
DAVOR KIBEL
6.10.2024., 13:17
ČAČINCI

Pijan vozio bicikl, i to “bez ruku”

Pijani biciklisti nisu opasnost samo za sebe nego i za druge sudionike u prometu. Nerijetko zbog svoje lelujave vožnje u noćnim satima postaju žrtvom vozača motornih vozila, koji tako na duši, iako većinom nisu krivi, imaju smrt jedne osobe. Kako ne bi bili prometna ugroza, i biciklisti su pod povećalom prometnih policajaca. Ne zaustavlja ih se bez veze, nego zbog opasnosti od moguće prometne nesreće.

Policijska uprava virovitičko-podravska priopćila je kako je u nadzoru prometa zaustavljen vozač bicikla zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola. Konkretno, zbog načina vožnje policajcima se činilo da će biciklist u svakom trenutku pasti sa svog prometala. Naime, u Čačincima su oko 20.20 policajci kontrolirali 30-godišnjaka koji je upravljao biciklom, a alkotestiranjem je njihova sumnja potvrđena, biciklist je u krvi imao 2,59 g/kg alkohola. I onda je počelo nabranjanje ostalih prekršaja koje je napravio. Pokazalo se da se biciklom nije kretao kako je propisano, uz desni rub kolnika, nije imao upaljena svjetla i nije bio označen reflektirajućim prslukom. Ali najbolje je što je, unatoč pijanstvu, bicikl vozio bez ruku na upravljaču.

Kako je biciklist zaustavljen blizu svoje kuće, nije morao na triježnjenje, nego su ga policajci, poput djeteta, dopratili do kućnog praga. Zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama muškarcu su izdane adekvatna prijave. Bila je to za 30-godišnjaka jako skupa pijana vožnja.