Izgorio automobil u Stepinčevoj ulici u Osijeku
DARKO PEJIĆ
2.10.2024., 09:11
OČEVID NA IZGORENOM AUTOMOBILU OSJEČKOG UGOSTITELJA

Isključen tehnički uzrok požara, sumnja se da je podmetnut

Očevid policije na izgorenom automobilu osječkog ugostitelja pokazao je ono na što se od početka sumnjalo - isključen je tehnički uzrok požara. Svo to vrijeme, od trenutka saznanja za požar u Stepinčevoj ulici u Osijeku, krenula je kriminalistička istraga, zbog sumnje da je požar podmetnut.

Izgorio automobil u Stepinčevoj ulici u Osijeku
DARKO PEJIĆ

Audi SQ7, parkiran u Stepinčevoj ulici potpuno je izgorio, ostala je čitava samo karoserija vozila, odmah se posumnjalo da nije posrijedi tehnički uzrok požara (primjerice, kvar na električnim instalacijama), jer je prostor motora gotovo netaknut. Inače, kod požara izazvanih tehničkim uzrokom prvo stradava prostor motora i kontrolna ploča, a tek tada se širi na unutrašnjost automobila. Kako smo izvjestili u utorak, vatrogasci su o požaru u Stepinčevoj ulici dobili dojavu u 3.53 sati, a na intervenciju intervenciju je odjurilo pet profesionalnih vatrogasaca s dva vozila. Unatoč naporima vatrogasnih snaga automobil Audi SQ7 potpuno je izgorio.

Izgorio automobil u Stepinčevoj ulici u Osijeku
DARKO PEJIĆ

Odmah je uz automobil, osim očevidne ekipe koja je tražila tragove uzroka izbijanja požara iza policijske trake, bilo i djelatnika kriminalističke policije PU osječko-baranjske, koji su razgovarali sa vlasnikom Audija, osječkim ugostiteljem, koji nije bio, razumljivo, raspoložen da davanje izjava medijima. Neslužbeno nam je potvrđeno kako je policija uzela videozapise s okolnih zgrada, ali i iz šireg kruga, kojih je uistinu puno (fakulteti, OTOS, tvrtke u Gajevoj i Stepinčevoj ulici), a sve kako bi se utvrdilo što je izazvalo požar.