Osijek, 14. 07. 2023, Park kralja Drzislava, biciklirajmo biciklistickom, MUP, prevencija, biciklisti, ponasanje u prometu stop policijaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
2.10.2024., 16:31
NEPOPRAVLJIV

Dozvolu nema, ali opet vozi

Na cesti Komletinci - Otok, u utorak u 12.50, policajci su zaustavili automobil županjskih registracija kojim je upravljao 48-godišnjak iako mu je valjanost vozačke dozvole istekla još 2020. godine. Policajci su ga isključili iz prometa te mu je odmah uručena obavijest o prekršaju s izrečenom novčanom kaznom u iznosu od 130 eura.

Istoga dana županjski su policajci u 16.10, kontrolirajući promet u Štitaru, zaustavili traktor s prikolicom županjskih registracija kojim je upravljao 58-godišnjak. Provjerom su policajci utvrdili kako je za prometnom dozvolom i registracijskom pločicom prikolice raspisana objava zbog automatskog odjavljivanja vozila jer je valjanost prometne dozvole istekla prije više od godinu dana. Također, prije više od šest mjeseci istekla je i valjanost prometne dozvole traktora.

- Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu protiv vozača će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog. Navedenim zakonima za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna u rasponu od 1010 do 6980 eura - doznajemo iz policije.