požar opatijska ulica osijek
JVP GRADA OSIJEKA
1.10.2024., 09:23
DVIJE NOĆNE INTERVENCIJE

Izgorio stan u osječkoj Opatijskoj ulici, muškarac ozlijeđen. Samo pola sata kasnije planuo automobil poznatog poduzetnika u Stepinčevoj

Prava drama događala se u utorak u ranim jutarnjim satima na četvrtom katu stana na Jugu II u Osijeku. Oko 3,30 sati vatrogasci su dobili dojavu kako gori stan u Opatijskoj ulici. Noćna smjena JVP Osijek odmah je odjurila na teren, a kada su došli požar je već bio u razbuktaloj fazi. Vatra je uništila PVC prozor i proširila se po cijelom stanu, potpuno ga uništivši.

"Po dolasku smo zatekli požar u razbuktaloj fazi i jednu ozlijeđenu osobu na stubištu. Intervencija je završena nešto prije šest sati ujutro kad je požar ugašen vodom. Tijekom intervencije evakuirano je 20 ljudi iz ostalih stanova, zbog oštećenja plinske instalacije. Iako nije bilo curenja plina, stanari su evakuirani iz preventivnih razloga", rekao je Hini zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Goran Ivković.

Policija kaže kako je riječ o 71-godišnjaku koji je prevezen u KBC Osijek.

Požar je gasilo ukupno 19 vatrogasaca iz profesionalne osječke vatrogasne postrojbe i DVD-a Donji grad. Šteta je velika, a očevidom će se utvrditi što je uzrok požara.

Požar u Opatijskoj ulici u Osijeku
JVP Grada Osijeka
Požar u Opatijskoj ulici u Osijeku
JVP Grada Osijeka

Samo nešto kasnije vatrogasci su dobili dojavu kako u Stepinčevoj ulici gori automobil. Policijska uprava osječko-baranjska izvjestila je kako je dojavu o požaru dobila u 3,53 sati. Policijski službenici, koji su odmah upućeni na mjesto događaja, potvrdili su dojavu da gori vozilo osječkih registracijskih oznaka.Kako doznajemo riječ je o automobilu marke Audi SQ7 u vlasništvu poznatog osječkog poduzetnika koji, za sada, nije želio komentirati događaj.

Izgorio automobil u Stepinčevoj ulici u Osijeku
Darko Pejić
Izgorio automobil u Stepinčevoj ulici u Osijeku
Darko Pejić
Izgorio automobil u Stepinčevoj ulici u Osijeku
Darko Pejić

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. U tijeku je očevid.