RIJEKA,10.04.2010.CRNAPROMETNA POLICIJA (ILUSTRACIJA POLICIAJAC, POLICIJA, PROMET...)AKCIJA NOĆ BEZ ALKOHOLA KONTROLA PROMETA, ALKOHOLIZIRANOSTI, BRZINE I ISPRAVNOSTI DOKUMENATA,NA FOTO POLICAJAC IVIĆ DOMINIK ALKOTESTSNIMIO SERGEJ DRECHSLER
Arhiva
30.9.2024., 19:08
PRVO POBJEGAO PA GA UHVATILI

Izazvao nesreću u Šagu s čak 3,38 promila

U Osječko-baranjskoj županiji tijekom vikenda u prometu je zatečeno 20 vozača, 17 vozača automobila i tri biciklista pod utjecajem alkohola. Najviša koncentracija, 2,62 promila, izmjerena je 60-godišnjem vozaču automobila zaustavljenom u petak u 14.45 u Dalju.

No najpijaniji bio je vozač koji je alkotekstiran tek nakon prometne nesreće s materijalnom štetom koja se u subotu u 20.30 dogodila u Šagu. Nakon uključivanja u promet 48-godišnjak je skrivio kvrcavicu i odvezao se, no policajci su ga pronašli. U krvi je imao visokih 3,38 promila alkohola, pa je završio na triježnjenju.

U prometnoj nesreći s lakše ozlijeđenom osobom koja se dogodila u subotu u 21.58 između Potnjana i Satnice Đakovačke sudjelovao je 40-godišnji vozač automobila koji je u imao 2,18 promila u organizmu. On je automobilom sletio u kanal.

U Baranjskom Petrovom Selu u petak u 21.29 policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 44-godišnji vozač iako mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 prekršajnih bodova te mu je utvrđena koncentracija od 0,88 promila u krvi. Taj je vozač uhićen, te mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, do donošenja odluke o prekršaju. Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske osim prekršaja zbog alkohola evidentiran je još 181 prometni prekršaj, od kojih 46 prekršaja prekoračenja brzine, 43 nekorištenja sigurnosnim pojasom, 11 nepropisne upotrebe mobitela u vrijeme upravljanja vozilom i drugi.

U Virovitičko-podravskoj županiji za vikend je bio najpijaniji 46-godišnji biciklist, koji je imao 3,42 promila alkohola u krvi, a zaustavljen je u mjestu Bušetina u nedjelju oko 10.30. U Požeško-slavonskoj županiji utvrđeno je za vikend 85 prometnih prekršaja, od kojih se sedam odnosilo na alkohol, 14 na nevezanje sigurnosnog pojasa i 35 na prebrzu vožnju. U Vukovarsko-srijemskoj županiji policajci su zatekli šest vozača pod utjecajem alkohola. Najviša koncentracija, 1,98 promila, zabilježena je 40-godišnjem vozaču automobila u Vukovaru. Tri vozača smještena su u posebne prostorije policijskih postaja dok se ne otrijezne.