Veliki požar u SRC Bazeni Kneževi Vinogradi

Veliki požar u SRC Bazeni Kneževi Vinogradi

OPĆINA KNEŽEVI VINOGRADI
25.9.2024., 15:30
ZAVRŠEN OČEVID

Do požara u SRC-a Bazeni došlo je zbog kvara jednog od produžnih kabela

Vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba u suradnji s očevidnom ekipom Policijske uprave osječko-baranjske u utorak su završili očevid na požarištu Sportsko-rekreacijskog centra u Kneževim Vinogradima koji je gotovo u potpunosti izgorio prošli petak.

- Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog kvara jednog od produžnih kabela, zbog čega je došlo do proširenja požara na krov i ostale dijelove objekta. Materijalna šteta utvrditi će se naknadno - doznajemo iz policije.

Podsjetimo, u petak navečer u 21.02 JVP Beli Manastir zaprimila je dojavu o požaru sale u sklopu SRC-a Bazeni. U gašenju požara sudjelovali su, uz profesionalce iz Belog Manastira, i pripadnici JVP-a Grada Osijeka, te kolege iz Kneževih Vinograda i DVD Beli Manastir, Karanac, Jagodnjak, Darda i Popovac. Požar je lokaliziran u 4.55 sati.

Vatrogasci su ostali dežurati na požarištu, a u subotu, pa potom i u nedjelju, ponovno su se aktivirali manji požari. U nedjelju se ponovno upalila jedna greda.

O požaru se oglasio i Vedran Kramarić, načelnik Kneževih Vinograda, koji je naveo da objekt neće ostati zgarište, nego je zadatak općinskog vodstva da uloži maksimalne napore da se cjelokupni kompleks u što skorijem roku podigne (obnovi i izgradi) i učini na ponos svih mještana i stanovnika ove općine, kao što je to bio i ovaj. Načelnik je zahvalio vatrogascima i svim ljudima dobre volje na pomoći i izraženoj podršci. No, unatoč iznimnim naporima oko 70 vatrogasaca koji su na intervenciju izašli s 15-ak vozila, nažalost se nije puno uspjelo spasiti. Vatra je progutala većinu objekta.