Osijek, 06. 11. 2020, Ribarska ulica 2. Glamour, zlatarska i trgovacka djelatnost. Pljacka u zlatarnici Glamour. plljackas je odmah uhicen. Djelatnica koja je bila u radnji bila je vezana lancem, vatrogasci su je oslobodili. Policija, vatrogasci, hitna. Ocevid u tijeku...snimio GOJKO MITIC
GOJKO MITIC
24.9.2024., 14:02
NAKON SLIJETANJA S CESTE U GAŠINCIMA

Vozač (72) pobjegao nakon nesreće

U ponedjeljak u 13 sati u Gašincima se dogodila prometna nesreća kada je 72-godišnji vozač teretnog vozila zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika na zemljanu površinu. Nakon prometne nesreće vozač je otišao, no naknadno su ga policajci pronašli i htjeli alkotestirati, ali on je to odbio. Iz policije podsjećaju kako je za izazivanje prometne nesreće predviđena novčana kazna u fiksnom iznosu od 260 eura. Za odbijanje alkotesta predviđena je novčana kazna do 2650 eura, zaštitna mjera 12 mjeseci i 6 bodova, a za bijeg s mjesta prometne nesreće predviđena je novčana kazna u iznosu do 920 eura, zaštitna mjera 6 mjeseci i 3 boda.

U Osječko-baranjskoj županiji, tijekom ponedjeljka, evidentirano je 11 prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće četiri su osobe lako ozlijeđene, a u devet je prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta. Na području Postaje prometne policije Osijek evidentirano je šest prometnih nesreća, na području Našica dvije prometne nesreće, a na područjima policijskih postaja Beli Manastir, Donji Miholjac i Đakovo po jedna.

Istoga dana, na području Policijske uprave osječko-baranjske, pri nadzoru prometa evidentirana su dva vozača automobila i jedan biciklist koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 1,40 promila izmjerena je 52-godišnjem biciklistu, koji je zaustavljen u 16.20 u Đurđenovcu.

U Novom Čemincu u 15.59 u nadzoru prometa zaustavljen je automobil kojim je upravljao 42-godišnji vozač s 1,13 promila alkohola u krvi. Za taj prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Tijekom srijede na području cijele osječko-baranjske policijske uprave provest će se akcija usmjerena na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.