Amfetamin i ecstasy
ILUSTRACIJA
24.9.2024., 13:48
ZAUSTAVLJEN KOD SL. BRODA

U čudu i policajci, mladi Poljak vozio sa 4 vrste droge

Mladi Poljak vozio je tehnički neispravan kombi i on će ponovo na cestu tek kada bude popravljen

U posljednje vrijeme kombiji s poljskim registracijama na cestama Brodsko-posavske županije odmah pale alarm kod policajaca. Samo je u rujnu u takvim kombijima švrecano više od 60 ilegalnih migranata, a u jednom se, kod naplatnih kućica na autocesti A3, Nova Gradiška, nalazio 41 migrant. Kombi je, prilikom bijega i probijanja rampe na naplatnoj kućici, sletio u kanal. Vozač je pobjegao, ostavivši 13 teško ozlijeđenih migranata.

Sada u policiji pušu i na hladno, pa su odlučili pomnije pregledati kombije poljskih registracija. Tako je bilo prije nekoliko dana u Slobodnici kod Slavonskog Broda. Vozač je imao sreće jer migranata u kombiju nije bilo, no ipak je upisan u policijsku bilježnicu, i to nekoliko puta. Mladi je vozač, riječ je o 20-godišnjaku, u organizmu ima ne jednu, nego četiri vrste droga!

Kako je priopćila Policijska uprava brodsko-posavska, u subotu oko 21.25 prometni su policajci u Slobodnici zaustavili 20-godišnjeg poljskog državljanina koji je upravljao kombijem poljskih registracijskih oznaka. "Navedeni vozač testiran je na prisutnost droga te mu je u organizmu utvrđena prisutnost droga amfetamin, benzodiazepin, metadon i THC. Daljnjim postupanjem utvrđeno je više tehničkih neispravnosti na vozilu, zbog čega je također isključeno iz prometa", priopćeno je. Mladi vozač morao je prenoćiti u policijskoj zgradi, gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Kombi će ponovo moći na cestu kada popravci budu gotovi, a pregled na tehničkom pregledu bude pozitivan.

Prema svemu sudeći, mladi je vozač krenuo na vožnju dužu od tisuću kilometara bez kvalitetnog odmaranja. U opisu benzodiazepina stoji da se koriste u liječenju anksioznosti, nesanice i sličnih stanja povezanih sa živčanom napetošću. Metadon je pak sintetski opioid i snažan analgetik. Još u Drugom svjetskom ratu u Njemačkoj je sintetiziran za potrebe vojne medicine i kirurgije te je korišten kao sredstvo za uklanjanje bolova svih vrsta. Mladi je Poljak još sve to kombinirao s amfetaminima i marihuanom, sve kako bi ostao budan...